ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΟΣΥΠΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ RAPID TEST – ΑΘΗΝΑ 01.03.2021

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ο.Σ.ΥΠ.Ε.

Δραγατσανίου 8,  Τ.Κ. 10110,  τηλ.: 2105226008 , fax: 2103215924,

Email: rg.pkapy@epyso, website: www.osype.gr

                     

Αθήνα 1 Μαρτίου 2021

                               Αριθμ. Πρωτ.: 41

 

Προς: Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

κ. Κωστή Χατζηδάκη

 

Κύριε Υπουργέ

Από την έναρξη της πανδημίας οι Υπηρεσίες μας στάθηκαν με συνέπεια, αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητα στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών του κορωνοϊού, τη λήψη μέτρων, αλλά και την προστασία των δικαιωμάτων των εκατομμυρίων εργαζομένων της χώρας μας.

Το Σ.ΕΠ.Ε. αποτελεί αρμόδια αρχή για τη διασφάλιση των έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας,  καθώς επίσης πέραν των ανωτέρω αρμοδιοτήτων εξακολουθεί  με αμείωτη ένταση να ενισχύει την προστασία των εργασιακών σχέσεων και την επίβλεψη της εφαρμογής των διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας.

Οι Επιθεωρητές του Σ.ΕΠ.Ε., από την πρώτη στιγμή, με την ελεγκτική τους δράση έχουν συμβάλει ενεργά στην προστασία της δημόσιας υγείας, αντιμετωπίζοντας κατά την άσκηση των καθηκόντων τους αυξημένους κινδύνους για την υγεία και τη ζωή τους.

Προκειμένου να προστατευθεί η υγεία των συναδέλφων μας αλλά και να συνεχιστεί απρόσκοπτα και χωρίς εμπόδια και περιορισμούς η κρίσιμη λειτουργία και το σημαντικό έργο του Υπουργείου μας, ζητούμε να προβείτε σε κάθε απαραίτητη πρωτοβουλία και ενέργεια ώστε κλιμάκια του ΕΟΔΥ να προσέρχονται σε τακτική εβδομαδιαία βάση στις Υπηρεσίες μας, προκειμένου να υποβάλλονται όσοι συνάδελφοι επιθυμούν σε τεστ ανίχνευσης αντιγόνου του ιού SARS-CoV-2. Στις  περιπτώσεις που δεν καθίσταται εφικτή η προσέλευση των κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ στις Υπηρεσίες μας, να παρασχεθεί  η δυνατότητα διενέργειας δωρεάν ελέγχου μέσω ειδικής πλατφόρμας, όπως έχουν ήδη εξασφαλίσει άλλα Υπουργεία.

Παρόντες σε κάθε διαδικασία ουσιαστικού διαλόγου, σας καλούμε να εξετάσετε με ιδιαίτερη προσοχή το ανωτέρω ζήτημα και να προβείτε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός μας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΗΛΙΑΣ ΚΙΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΟΣ