ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΟΣΥΠΕ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ-ΑΘΗΝΑ 01.03.2021

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ο.Σ.ΥΠ.Ε.

Δραγατσανίου 8,  Τ.Κ. 10110,  τηλ.: 2105226008 , fax: 2103215924,

Email: rg.pkapy@epyso, website: www.osype.gr

 

                 Αθήνα 1 Μαρτίου 2021

                                

                       Αριθμ. Πρωτ.: 42

 

Προς:

1.Υπουργό Υγείας

κ. Βασίλειο Κικίλια

 2. Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών

 

Κοιν.:

Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
 

 

 

 

 

κ. Κωστή Χατζηδάκη

Από την έναρξη της πανδημίας οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κρίσιμες για την λειτουργία του κράτους, στάθηκαν με συνέπεια, αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητα στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών του κορωνοϊού, τη λήψη μέτρων, αλλά και την προστασία των δικαιωμάτων των εκατομμυρίων εργαζομένων της χώρας μας.

Το Σ.ΕΠ.Ε. αποτελεί αρμόδια αρχή για τη διασφάλιση των έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας,  καθώς επίσης πέραν των ανωτέρω αρμοδιοτήτων εξακολουθεί  με αμείωτη ένταση να ενισχύει την προστασία των εργασιακών σχέσεων και την επίβλεψη της εφαρμογής των διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας.

Οι Επιθεωρητές του Σ.ΕΠ.Ε., από την πρώτη στιγμή, με την ελεγκτική τους δράση έχουν συμβάλει ενεργά στην προστασία της δημόσιας υγείας, αντιμετωπίζοντας κατά την άσκηση των καθηκόντων τους αυξημένους κινδύνους για την υγεία και τη ζωή τους.

Προκειμένου να προστατευθεί η υγεία των συναδέλφων μας αλλά και να συνεχιστεί απρόσκοπτα και χωρίς εμπόδια και περιορισμούς η κρίσιμη λειτουργία και το σημαντικό έργο του Υπουργείου μας, παρακαλούμε να προβείτε σε κάθε απαραίτητη ενέργεια για την ένταξη των υπαλλήλων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων  στον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό κατά της COVID-19 του Προγράμματος της Εθνικής Επιτροπής.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΗΛΙΑΣ ΚΙΟΥΛΟΣ

 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΟΣ