ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΣΥΠΕ – ΑΘΗΝΑ 16.03.2021

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Ο.Σ.ΥΠ.Ε.
Μέλος ΑΔΕΔΥ
Δραγατσανίου 8, Τ.Κ. 10110, τηλ.: 2105226008 , fax: 2103215924,
Email: [email protected], website: www.osype.gr

Αθήνα 16 Μαρτίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη στιγμή που προετοιμάζεται το έδαφος για νέα επίθεση στα εργασιακά, συνδικαλιστικά δικαιώματα και στο σύστημα επικουρικής ασφάλισης, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστής Χατζηδάκης επιδεικνύοντας νεοφιλελεύθερα χαρακτηριστικά στη διοίκηση του Υπουργείου μας, επιτίθεται με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς στα υπηρεσιακά στελέχη της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Ασφάλισης, υποτιμώντας το σημαντικό έργο, τις δεξιότητες και τις ικανότητες τους.

Κύριε Υπουργέ, το πρόβλημα καθυστέρησης στην απονομή συντάξεων και η τραγική οικονομική κατάσταση που βρίσκονται σήμερα οι συνταξιούχοι, δεν οφείλεται στις Υπηρεσίες μας και στα Υπηρεσιακά Στελέχη που σεις χαρακτηρίζετε «γραφειοκράτες», αλλά στις ακολουθούμενες κυβερνητικές πολιτικές, στην ανεπάρκεια των πολιτικών ηγεσιών των τελευταίων ετών, στα υπερπλεονάσματα και στις απαιτήσεις των δανειστών καθώς και στην απορρύθμιση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης στα χρόνια των μνημονίων.

Η Δημόσια Διοίκηση βασίζεται σε μια σειρά από αρχές οι οποίες διέπουν και νομιμοποιούν τη δράση της, μια από τις οποίες είναι και η αρχή της νομιμότητας η οποία απορρέει από την αρχή του κράτους δικαίου και συνεπάγεται ότι η Διοίκηση λειτουργεί στο πλαίσιο των νόμων.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη, για τη συνειδητή του στάση και τακτική απαξίωσης των Υπηρεσιακών Στελεχών του Υπουργείου μας.

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, που έχει ως επιδιωκόμενο σκοπό την ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, την χειραγώγηση του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος, που στηρίζει φαινόμενα ανθρωποφαγίας, περιθωριοποίησης του στελεχιακού δυναμικού και στρέβλωσης κάθε έννοιας αιτιολογημένης αντίδρασης και νομιμότητας στη δράση και λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης.

ΚΑΛΟΥΜΕ την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου μας να αξιοποιήσει τις δεξιότητες του ανθρώπινου δυναμικού του Υπουργείου μας, για τη δημόσια ωφέλεια και το υπερέχον δημόσιο συμφέρον, για τη μέγιστη ικανοποίηση και ποιοτική εξυπηρέτηση του πολίτη, για την καλύτερη δυνατή προστασία των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων που έχουν τόσο καταπατηθεί βάναυσα μέσω των αδιάκοπων εφαρμοζόμενων μνημονιακών πολιτικών.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ και ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ τον αγώνα μας για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων αντιλαϊκών πολιτικών, για ένα Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που θα έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο, τον εργαζόμενο, τον άνεργο, τον ασφαλισμένο, τον συνταξιούχο και τις ανάγκες του για αξιοπρεπή διαβίωση.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Σ.ΥΠ.Ε.