ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΚ – ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΠΑΣΚ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ                                                    Αθήνα 1 Νοεμβρίου  2016

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ &

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

 

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Τo Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016, από 08.00 έως 17.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του 4ου ορόφου του Υπουργείου μας (οδός Σταδίου 29), θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη των δύο (2) αιρετών εκπροσώπων μας στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η Παράταξή μας συμμετέχει με υποψήφιους που δεσμεύονται να διαφυλάξουν τη δημοκρατική και δίκαιη λειτουργία του θεσμού, την προστασία, προαγωγή και υπεράσπιση των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες, συντεχνιακές αντιλήψεις και κομματικές επιταγές.

Οι εκπρόσωποι της Παράταξής μας στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, διαχρονικά υπηρέτησαν επάξια το θεσμό χωρίς οποιαδήποτε πολιτική, κομματική ή άλλη σκοπιμότητα. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης και καθήκοντος, υπερασπίστηκαν χωρίς διακρίσεις και αποτελεσματικά τα δικαιώματα και δίκαια αιτήματα όλων των συναδέλφων μας, με διαφάνεια, αντικειμενικότητα, ισονομία και αξιοκρατία, διαφυλάττοντας την αξιοπρέπεια, το κύρος και την ίση μεταχείριση όλων.

Ήμασταν και εξακολουθούμε να είμαστε  απέναντι στις ανάλγητες μνημονιακές πολιτικές, στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ισοπεδώνουν τις κατακτήσεις των εργαζομένων, εκποιούν το δημόσιο πλούτο και καταλύουν το κοινωνικό κράτος.

Υπηρετούμε διαχρονικά το συνδικαλισμό της θέσης, της συμμετοχής και υπεύθυνης παρέμβασης, χωρίς γραφικότητες, φλύαρες  και κομματικές σκοπιμότητες. Αγωνιζόμαστε καθημερινά,  για τη βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος και της καθημερινότητας των συναδέλφων μας, για το δικαίωμα στην εργασία με αξιοπρεπείς αποδοχές και εργασιακές συνθήκες.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

            Είναι αλήθεια ότι οι κυβερνήσεις στα χρόνια των μνημονίων, πέραν των άλλων, αντιμετώπισαν τη δημόσια διοίκηση ως λάφυρο εξουσίας,  επιδιδόμενες σ’ ένα αγώνα δρόμου διάλυσης των εργασιακών σχέσεων στο δημόσιο, απαξίωσης των εργαζομένων του και υποβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους κοινωνικά αδύναμους πολίτες.

   Η ίδια πολιτική και πρακτική εφαρμόζεται με αμείωτη ένταση και από τη σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία προωθεί με κάθε δυνατό και «αδύνατο» τρόπο τον ασφυκτικό κομματικό εναγκαλισμό της Δημόσιας Διοίκησης δια του ελέγχου της διοικητικής ιεραρχίας, την εδραίωση των πελατειακών τους σχέσεων και την ευνοιοκρατία.

Η πολιτική αυτή εφαρμόζεται συνειδητά και στο χώρο του Υπουργείου μας. Πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η σύσταση δυο νέων Επιτελικών Δομών και δύο νέων Ειδικών Γραμματειών, εκτός της πολυδιαφημιζόμενης διαδικασίας αναδιάρθρωσης του Οργανισμού του Υπουργείου μας, με μοναδικό σκοπό να τοποθετηθούν οι αρεστοί! Ήδη σε μία από τις εν λόγω επιτελικές δομές, χωρίς κανένα ίχνος αξιοκρατίας και αντικειμενικότητας, για την εξυπηρέτηση κομματικών και μόνο σκοπιμοτήτων, τοποθετήθηκε ως Διευθύντρια συνεργάτιδα της αναπληρώτριας Υπουργού κ. Θ. Φωτίου, η οποία μάλιστα είναι αποσπασμένη από άλλη υπηρεσία, λες και δεν υπάρχουν ικανοί συνάδελφοι του Υπουργείου μας να αναλάβουν τα καθήκοντα μιας τέτοιας θέσης.

Η ευνοιοκρατία προς τα μέλη της φιλοκυβερνητικής παράταξης ΑΡΣΥ φαίνεται σε κάθε ενέργεια της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου μας. Η ΑΡΣΥ  με περίσσιο θράσος δεν διστάζει να κατηγορήσει σήμερα την ΠΑΣΚ για παραγοντισμό και ότι δήθεν η παράταξή μας (άκουσον άκουσον) καθοδηγεί την δική της πολιτική ηγεσία για τις αποφάσεις της στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού! Ξεχάσανε ως φαίνεται τα ραβασάκια προς το Μαξίμου για την τακτοποίηση των δικών της παιδιών.

Αναρωτιόμαστε «Πώς είναι δυνατόν από τη μια να υποτιμούν τόσο τη νοημοσύνη των συναδέλφων μας, ώστε να νομίζουν ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει πιστευτό, και από την άλλη να ζητούν την ψήφο τους για τα υπηρεσιακά συμβούλια;».

Ας σταματήσει η φιλοκυβερνητική παράταξη να κρύβεται πίσω από βαρύγδουπες ανακοινώσεις ότι δήθεν διαφωνεί για τα ζητήματα αυτά αλλά και για την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική, εμπαίζοντας τους συναδέλφους. Διότι εάν όπως διατείνεται διαφωνεί πραγματικά με αυτές τις πολιτικές επιλογές και πρακτικές της Κυβέρνησης και της σημερινής πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου μας, τότε τα πολλά από τα μέλη της και αρκετοί υποψήφιοί της που στελεχώνουν κομματικά και πολιτικά γραφεία να παραιτηθούν και να επιστρέψουν στις Υπηρεσίες τους, αποδεικνύοντας στην πράξη τη διαφωνία τους αυτή.

Η ΠΑΣΚ Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με καθαρότητα, συνέπεια και αρχές συνεχίζει σταθερά και δυναμικά.

Διαβεβαιώνουμε τους συναδέλφους μας ότι με απόλυτο σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες, με τόλμη και αποφασιστικότητα, συνέπεια και υπευθυνότητα θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε με πράξεις τα κεκτημένα και συμφέροντα του συνόλου των εργαζομένων στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και θα εγγυηθούμε την αναβάθμιση του θεσμού των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, χωρίς να δώσουμε άλλοθι σε κανέναν για δημαγωγίες.   

                  Αγαπητέ/τη Συνάδελφε

Για το ΑΥΡΙΟ, με την δική σου κρίσιμη επιλογή, στήριξε το θεσμό των αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

 

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ  ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ – ΠΑΣΚ

ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ  ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

ΜΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ:

  1. ΛΟΥΚΕΡΗ ΟΥΡΑΝΙΑ
  2. ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
  3. ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤΙΟΣ
  4. ΝΤΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
  5. ΞΥΓΚΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
  6. ΠΑΠΑΚΙΤΣΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
  7. ΣΙΠΚΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ (ΛΙΝΑ)
  8. ΣΚΑΡΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ (ΒΟΥΛΑ)
  9. ΤΣΑΡΑΚΛΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ
  10. ΦΑΣΟΥΛΑΚΗ ΒΙΚΤΩΡΙΑ