ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΣΥΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΑΘΗΝΑ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ο.Σ.ΥΠ.Ε.

Μέλος ΑΔΕΔΥ

Δραγατσανίου 8,  Τ.Κ. 10110,  τηλ.: 2105226008 , fax: 2103215924,

Email: rg.pkapy@epyso, website: www.osype.gr

 

                                                                        Αθήνα 10 Οκτωβρίου 2017

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Η αντιδημοκρατική, εκβιαστική, αντισυνταγματική και απεργοσπαστική τροπολογία της κ. Γεροβασίλη, που ψηφίσθηκε από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, δεν έκαμψε την αποφασιστικότητα των εργαζομένων στο Υπουργείο μας να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στην απεργία-αποχή που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ από την μνημονιακή υποχρέωση για «αξιολόγηση».

Τα ποσοστά συμμετοχής στο απεργιακό μέτρο που καταγράφηκαν στους Πρωτοβάθμιους Συλλόγους της Ομοσπονδίας μας (Σύλλογος Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων:70%, Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας:86%, Σύλλογος Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων:97,78%), καταδεικνύουν περίτρανα ότι η αυταρχική προσπάθεια της κ. Γεροβασίλη να καταλύσει συλλογικά συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα, βρήκε σθεναρή αντίσταση στην αποφασιστική στάση των συναδέλφων μας να κλιμακώσουν την απεργία-αποχή από  κάθε  διαδικασία  ή  ενέργεια  που  συνδέεται  με  τη  διαδικασία αξιολογήσεως  του  Ν.  4369/2016.

Μπροστά στην αποφασιστική στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοσίων υπαλλήλων και στο νέο ναυάγιο των σχεδίων της για ολοκλήρωση της αξιολόγησης με δυσμενή μεταχείριση και  ποινές σε όσους κατέχουν θέσεις ευθύνης και απεργούν, η κ. Γεροβασίλη δεν διστάζει να επιδίδεται  σήμερα σε επικοινωνιακά τεχνάσματα για δήθεν μαζική συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων στην προβλεπόμενη διαδικασία της αξιολόγησης.

Ωστόσο, ο αυταρχισμός της, ο κυνισμός της, οι εκβιαστικές της πρακτικές απέναντι στους απεργούς αξιολογητές και οι μηχανισμοί της για χειραγώγηση, υποταγή και τρομοκράτηση του δημοσιοϋπαλληλικού σώματος δεν θα περάσουν και δεν θα κάμψουν το υψηλό φρόνημα των απεργών εργαζομένων.

Η μνημονιακή αξιολόγηση θα μείνει στα χαρτιά.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Δυστυχώς κάποιοι ανώνυμοι προβοκάτορες στο χώρο του Υπουργείου μας, μη σεβόμενοι τον συνδικαλιστικό μας πολιτισμό και τις δημοκρατικές μας διαδικασίες, με ανήθικες ενέργειες  και πράξεις επιχειρούν να υπονομεύσουν τη συνδικαλιστική μας δράση και τα υψηλά ποσοστά συμμετοχής μας στο απεργιακό μέτρο.

Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις συγκεκριμένες προβοκατόρικες ενέργειες και συμπεριφορές, οι οποίες καμία θέση δεν έχουν στα συνδικαλιστικά ήθη και στην ιστορία των αγώνων των εργαζομένων του Υπουργείου μας.

Η Ομοσπονδία μας, ακολουθώντας τις αποφάσεις της ΑΔΕΔΥ και των Πρωτοβάθμιων Συνδικαλιστικών Οργάνων του Υπουργείου μας, θα είναι σε εγρήγορση και ετοιμότητα, εξειδικεύοντας περαιτέρω ενέργειες και πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν το επόμενο διάστημα και ενημερώνοντάς σας σχετικά.

Οι εργαζόμενοι του Υπουργείου μας, παραμένουν πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την προστασία, προάσπιση και προαγωγή των ατομικών, συλλογικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Οποιαδήποτε έμμεση ή άμεση δυσμενής διοικητική συνέπεια ή μέτρο ή διάκριση στην υπηρεσιακή κατάσταση εις βάρος των απεργών συναδέλφων μας, εξαιτίας της συμμετοχής τους σε νομίμως κηρυχθείσα απεργιακή κινητοποίηση, είναι αντίθετη τόσο προς το Σύνταγμα όσο και προς τις εθνικές και υπερνομοθετικές διατάξεις που προστατεύουν το δικαίωμα της απεργίας.

ΚΑΛΟΥΜΕ την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Έφη Αχτσιόγλου να λάβει άμεσα θέση πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα του περιορισμού των συνδικαλιστικών μας ελευθεριών, των διακρίσεων σε βάρος των  απεργών αξιολογητών και της κατάλυσης του δικαιώματος της απεργίας.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους συναδέλφους μας να κινηθούμε ενωμένοι όλοι μαζί, να απομονώσουμε τις διχαστικές ενέργειες και συμπεριφορές και να αντιταχθούμε σθεναρά με όλες μας τις δυνάμεις και αγώνες για την ανατροπή των βάρβαρων μνημονιακών πολιτικών.

Να μετέχουμε μαζικά και δυναμικά σε κάθε αγωνιστική παρέμβαση και δράση ολόκληρο το επόμενο διάστημα για να δημιουργήσουμε τις συνθήκες και γεγονότα ανατροπής αυτών των πολιτικών.

Να αγωνισθούμε για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Υπουργείου μας προς τους πολίτες,  για ένα Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που θα έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο, τον εργαζόμενο, τον άνεργο, τον ασφαλισμένο, τον συνταξιούχο και τις ανάγκες του για αξιοπρεπή διαβίωση.

Εξακολουθούμε να διεκδικούμε μια αξιολόγηση αντικειμενική και ουσιαστική, που θα βασίζεται στην αρχή της αξιοκρατίας,  για την αξιοποίηση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της Δημόσιας Διοίκησης, για τη δημόσια ωφελεία και το υπερέχον δημόσιο συμφέρον,για τη μέγιστη ικανοποίηση και ποιοτική εξυπηρέτηση του πολίτη.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

 

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   

ΗΛΙΑΣ ΚΙΟΥΛΟΣ

 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΟΣ