ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΣΥΠΕ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ κ. ΟΛΓΑΣ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ – ΑΘΗΝΑ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ο.Σ.ΥΠ.Ε.

Μέλος ΑΔΕΔΥ

Δραγατσανίου 8,  Τ.Κ. 10110,  τηλ.: 2105226008 , fax: 2103215924,

Email: rg.pkapy@epyso, website: www.osype.gr

 

                                                                        Αθήνα Νοεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απαντώντας στην αβάσιμη, ψευδή και συκοφαντική επίθεση της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Όλγας  Γεροβασίλη στα συνδικαλιστικά όργανα του Υπουργείου μας, όπου σε συνέντευξή της σε ραδιοφωνική εκπομπή, την 30/10/2017, σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ζήτημα της αξιολόγησης δήλωσε ότι «Εμείς έχουμε μια εικόνα του προσωπικού, των υπαλλήλων δηλαδή από τα υπουργεία, όπου αν εξαιρέσουμε το υπουργείο Εργασίας όπου έγινε ένας τραμπουκισμός εκεί δηλαδή συνδικαλιστές τράβηξαν τις πρίζες από τα πρωτόκολλα και έτσι η αξιολόγηση την ημέρα που εμείς είχαμε στοιχεία ήταν χαμηλά…», έχουμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα.

Ο κατήφορος και τα ψέματα της μνημονιακής Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχουν πάτο και είναι πλέον προφανές σε όλους μας ότι δεν έχουμε δει ακόμη τα χειρότερα.

Τα όσα ψευδή και συκοφαντικά  αναφέρει για τους συνδικαλιστές του Υπουργείου μας, αποτελούν μια ενορχηστρωμένη επιθετική παρέμβαση της ίδιας και της κυβέρνησής της, στην οργανωμένη αγωνιστική δράση του συνδικαλιστικού μας κινήματος, με απώτερο σκοπό και επιδιωκόμενο αποτέλεσμα να πλήξει το κύρος του, να το απαξιώσει κοινωνικά, να περιορίσει τη δημοκρατική έκφραση των εργαζομένων, καθώς επίσης να προετοιμάσει το έδαφος για τη νέα σκληρή επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες ενόψει της 3ηςαξιολόγησης.

Ο φαιδρός ισχυρισμός της ότι δήθεν οι συνδικαλιστές τράβηξαν τις πρίζες από τα πρωτόκολλα για να μην προχωρήσει η αξιολόγηση, καταδεικνύει περίτρανα το μεγάλο πανικό της κ. Υπουργού μπροστά στο νέο ναυάγιο των σχεδίων της για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης με δυσμενή μεταχείριση και  ποινές σε όσους κατέχουν θέσεις ευθύνης και απεργούν και στην παταγώδη αποτυχία της να διαχειριστεί επαρκώς τα ζητήματα του ανθρώπινου δυναμικού της Δημόσιας Διοίκησης, για τη δημόσια ωφελεία και το υπερέχον δημόσιο συμφέρον, για τη μέγιστη ικανοποίηση και ποιοτική εξυπηρέτηση του πολίτη.

Εμείς οι συνδικαλιστές του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, πληροφορούμε την κ. Υπουργό, ότι η αντιδημοκρατική, εκβιαστική, αντισυνταγματική και απεργοσπαστική της τροπολογία που ψηφίσθηκε από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, δεν έκαμψε την αποφασιστικότητα των εργαζομένων στο Υπουργείο μας να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στην απεργία-αποχή που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ από την μνημονιακή υποχρέωση για «αξιολόγηση».

Με αδιάκοπη αγωνιστική δράση, ισχυρά επιχειρήματα και κυρίως μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες ενημέρωσης και διαβούλευσης με τους συναδέλφους μας (Γενικές Συνελεύσεις, συναντήσεις με συναδέλφους που κατέχουν θέσεις ευθύνης κ.α.), καταγράψαμε στους Πρωτοβάθμιους Συλλόγους μας συντριπτικά ποσοστά συμμετοχής στο απεργιακό μέτρο (Σύλλογος Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων:70%, Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας:86%, Σύλλογος Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων:97,78%).

Μακριά από ανήθικες ενέργειες και πράξεις, που δεν συνάδουν με το συνδικαλιστικό μας πολιτισμό και την ιστορία των αγώνων μας, αγωνιζόμαστε αδιάκοπα, για την προστασία, προάσπιση και προαγωγή των εργασιακών σχέσεων,  την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Υπουργείου μας προς τους πολίτες,  για ένα Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που θα έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο, τον εργαζόμενο, τον άνεργο, τον ασφαλισμένο, τον συνταξιούχο και τις ανάγκες του για αξιοπρεπή διαβίωση.

Η συνειδητή επιλογή της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Όλγας Γεροβασίλη στα ψέματα και στη συκοφάντηση, την καθιστά πολιτικά, ηθικά και κοινωνικά έκθετη.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Σ.ΥΠ.Ε.