ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΓΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ

 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
Σταδίου 29, Τ.Κ. 10110
Τηλ.:210 3368103                               
Φαξ:210 3368174                                                                                   Αθήνα,  15.01.2013
Email: sylggka@gmail.com                                                                      Αρ. πρωτ.:7

                                                                                             

Κύριε Υπουργέ,

Κύριοι Γενικοί Γραμματείς,

Την Τρίτη 08-01-2013 πραγματοποιήθηκε εκ νέου προγραμματισμένη συνάντηση του ΔΣ της Ομοσπονδίας, του Συλλόγου μας και του Συλλόγου των Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας με την Γ.Γ. του Υπουργείου κ. Στρατινάκη Άννα. Μας δόθηκε ένα σχέδιο του οργανογράμματος του Υπουργείου, το οποίο ενσωμάτωνε τις εισηγήσεις των Σωματείων και της Ομοσπονδίας και με το οποίο θα διαπραγματεύονταν η κ. Γενική Γραμματέας στις 10-01-2013 με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Η αποχώρηση όλων από την τρίωρη εκείνη συνάντηση έγινε έχοντας την εντύπωση ότι τελικώς η Γενική Γραμματέας θα προωθούσε το συμφωνημένο σχέδιο στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, παρά το γεγονός ότι η ίδια το έβρισκε άτολμο και με μικρή απομείωση. Όμως, αργά το μεσημέρι της Παρασκευής 11-01-13 μας απέστειλε με φαξ ένα άλλο «τελικό προτεινόμενο οργανόγραμμα», εντελώς διαφοροποιημένο, με τεράστια απομείωση.

Οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι χρειάστηκαν αρκετές ημέρες «εικονικής» διαβούλευσης και προσχηματικού διαλόγου με όλους τους εκπροσώπους των εργαζομένων του Υπουργείου μας για να καταλήξει η Γεν. Γραμματέας, μόνη της, σε ένα οργανόγραμμα που δεν έχει καμία λειτουργικότητα και μετατρέπει την Κοινωνική Ασφάλιση σε είδος υπό εξαφάνιση.

Θεωρούμε, απαράδεκτη τόσο τη διαδικασία όσο και το αποτέλεσμα που αποτυπώνεται στο οργανόγραμμα των 4 μόνο Δ/νσεων που μας απέστειλε και το οποίο συνέταξε αφού διέγραψε τις προτάσεις μας για 6 Δ/νσεις, προτάσεις που «μας κάλεσε» να διατυπώσουμε αν και το τελικό σχέδιο είχε ήδη αποφασιστεί.
. Βρείτε τα πρώτα μεταξύ σας, κυρίες Γενικοί Γραμματείς, τι αντικείμενο σας ενδιαφέρει περισσότερο (προγράμματα ΕΚΤ, Πρόνοια, κ.α.), πόσους και ποιους θέλετε να θέσετε σε διαθεσιμότητα ή να διασώσετε  και μετά εγκαλέστε εμάς τους συνδικαλιστές για ατολμία. Οι όποιες προσωπικές επιδιώξεις και «προθυμίες» τους για τη μελλοντική πολιτική τους επιβίωση σε βάρος των εργαζομένων και του κοινωνικού κράτους είναι για εμάς απαράδεκτες και αργά η γρήγορα θα αξιολογηθούν αναλόγως… 

Εμείς, εμμένουμε στις προτάσεις -παρατηρήσεις που έχουμε ήδη δώσει και ζητάμε να υποστηριχθούν από την πολιτική ηγεσία και να παρέμβει ο Υπουργός ως ο πολιτικός προϊστάμενος όλου του Υπουργείου. Οι προτάσεις μας είναι ορθολογικές, επαρκώς αιτιολογημένες και υποστηρίζουν την Ασφάλιση ως καίριο πυλώνα των πολιτικών του Υπουργείου μας, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη διαχείριση του αντικειμένου και τις θέσεις εργασίας όλων των εργαζομένων που διαχρονικά υπηρετούν τους πολίτες και το κοινωνικό κράτος.

Άραγε, τα εύσημα που επανειλημμένως έχουμε λάβει από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία όλα αυτά τα χρόνια για το κοινωνικοασφαλιστικό νομοθετικό μας έργο «επιβραβεύονται» με την εξαφάνιση της Κοινωνικής Ασφάλισης;

Επισημαίνουμε ξανά, ότι ο σχεδιασμός δεν μπορεί να γίνεται με μόνο κριτήριο την εξοικονόμηση πόρων και τη μείωση δαπανών χωρίς να υπολογίζονται οι κοινωνικές επιπτώσεις για τους ασφαλισμένους και το κοινωνικό σύνολο. Με λίγα λόγια, δε νοείται λειτουργική διαχείριση και εποπτεία του αντικειμένου της Κοινωνικής Ασφάλισης, με την προτεινόμενη συρρίκνωση της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Ασφάλισης.   
 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ                                           ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ