17-01-2012 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 
Την Τετάρτη 16-01-2013 αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΟΣΥΠΕ και των Συλλόγων μελών της (Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας και Σύλλογος Υπαλλήλων Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων) συναντήθηκε με τον Υπουργό Εργασίας παρουσία της Γενικής Γραμματέως, κας Στρατινάκη, με θέμα το νέο οργανόγραμμα του Υπουργείου μας.

Ο κ. Υπουργός μας γνώρισε ότι επίσημα η διαπραγμάτευση με τα συλλογικά όργανα ξεκινάει από την σημερινή συνάντηση και ότι θα υπάρξουν και άλλα στάδια διαβούλευσης. Στη συνέχεια έθεσε τρεις βασικούς άξονες που κατά τη γνώμη του πρέπει να διαμορφώσουν το προτεινόμενο οργανόγραμμα στην εξέλιξή του, οι οποίοι είναι:

  1. Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας των εργαζομένων στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης  και Πρόνοιας,
  2. Αύξηση της αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών του Υπουργείου.
  3. Όσον το δυνατόν μεγαλύτερη συνέπεια προς τις παρατηρήσεις της Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ως εκπρόσωποι των εργαζομένων κατά τη διάρκεια της συνάντησης αιτιολογήσαμε τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις μας όπως υποβλήθηκαν στην πολιτική ηγεσία με την από 14-01-2013 επιστολή μας με συνημμένες τις θέσεις των συλλόγων μελών μας. Επιμείναμε στο ενιαίο του Υπουργείου μας, στην διακριτικότητα των πολιτικών, στη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, και στην υπεράσπιση του κοινωνικού ρόλου όλων του υπηρεσιών μας. Υπερασπιστήκαμε την ιδιαιτερότητα των υπηρεσιών του Σ.ΕΠ.Ε. και την παρουσία του σε κάθε νομό της χώρας. και επιχειρηματολογήσαμε για τις υπηρεσίες Κοινωνικής Ασφάλισης που έχουν ήδη συρρικνωθεί χάνοντας τον κοινωνικό τους ρόλο.

Παραβρέθηκαν στη συνάντηση επίσης, αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Συλλόγου Επιθεωρητών Εργασίας και ο Πρόεδρος το Συλλόγου Τεχνικών και Υγειονομικών Υπαλλήλων.

.