ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΣΥΠΕ

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ο.Σ.ΥΠ.Ε.

Μέλος ΑΔΕΔΥ

Δραγατσανίου 8,  Τ.Κ. 10110,  τηλ.: 2105226008 , fax: 2103215924,

Email: rg.pkapy@epyso, website: www.osype.gr

 

                                                                        Αθήνα 4 Δεκεμβρίου 2015

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας και οι Πρόεδροι των δύο πρωτοβάθμιων Συλλόγων (Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας και Σύλλογος Υπαλλήλων Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων) πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου μας,  κ. Α. Νεφελούδη, την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2015, με σκοπό την ενημέρωση των συλλογικών οργάνων από την πολιτική ηγεσία για την επιδιωκόμενη νέα αναδιοργάνωση του Υπουργείου μας (νέος οργανισμός), για την οποία όπως ήδη γνωρίζετε η πολιτική ηγεσία έχει συγκροτήσει σχετική Ομάδα Εργασίας.

Ο Γενικός Γραμματέας δήλωσε ότι η πολιτική ηγεσία δεν είναι ακόμη έτοιμη να μας εκθέσει τις κατευθυντήριες γραμμές και τους στόχους που θα έχει η εν λόγω αναδιοργάνωση, παρόλα αυτά δεσμεύτηκε ότι θα υπάρχει συνεργασία της πολιτικής ηγεσίας με τα συνδικαλιστικά μας όργανα και συνεχή  ενημέρωση. 

Εμείς θέσαμε υπ’ όψιν του Γενικού Γραμματέα τις αποφάσεις των συλλογικών μας οργάνων, οι οποίες θυμίζουμε ότι είναι ομόφωνες και αφορούν τις πάγιες και διαχρονικές θέσεις μας για την λειτουργία του Υπουργείου και βέβαια σε κάθε περίπτωση για μας είναι αδιαπραγμάτευτο το ενιαίο της λειτουργίας του Υπουργείου. Επίσης, ο Γενικός Γραμματέας συμφώνησε κατά τις συνεδριάσεις της Ομάδας Εργασίας να συμμετέχει και εκπρόσωπος των συνδικαλιστικών μας οργάνων.

Στο πλαίσιο αυτό εκτιμούμε ότι είναι εμφανής η αναγκαιότητα αποσαφήνισης και αποκρυστάλλωσης των σκοπών και των στόχων της πολιτικής ηγεσίας σε ότι έχει να κάνει με τον Οργανισμό, αν δηλαδή σκοπεύει να διευρύνει ή να συρρικνώσει τις δομές και το έργο των Υπηρεσιών του Υπουργείου. Ερώτηση για την οποία δε λάβαμε καμία απάντηση.

            Καθώς  το ενδιαφέρον της πολιτικής ηγεσίας το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί για την «αξιοποίηση» των χώρων στο ισόγειο – πρόσοψη της Σταδίου 29, πράγμα που σημαίνει μεταστέγαση συναδέλφων και υπηρεσιών (ΙΡΙΔΑ, πρωτόκολλο, διεκπεραίωση, τηλεφωνικό κέντρο, βιβλιοθήκη, κλπ) στους χώρους αυτούς, ζητήθηκε από την πολιτική ηγεσία ενημέρωση. Μας ανακοινώθηκε ότι πρόκειται για ειλημμένη απόφαση, η οποία στοχεύει στην αλλαγή της εικόνας του Υπουργείου ανεξαρτήτως κόστους και κάλεσε μάλιστα τα συνδικαλιστικά όργανα του Υπουργείου να τη στηρίξουν. Σε κάθε περίπτωση, τα επιχειρήματα της πολιτικής ηγεσίας περί «εξωστρέφειας» δε μας έπεισαν και ξεκαθαρίσαμε ότι είμαστε παντελώς αντίθετοι στην μεταφορά ανθρώπινου δυναμικού σε χώρους που δεν πληρούν και δεν εγγυώνται την ασφάλεια τόσο των εργαζομένων όσο και των πολιτών, εφόσον δε δοθούν οι απαραίτητες διαβεβαιώσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Οι λόγοι και τα επιχειρήματα της άρνησής μας θα αποτυπωθούν σε ειδική ανακοίνωση.

                                                       

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

 

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

 

 

 

ΗΛΙΑΣ ΚΙΟΥΛΟΣ

 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΟΣ

 

.