ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΣΥΠΕ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ο.Σ.ΥΠ.Ε.

Μέλος ΑΔΕΔΥ

Δραγατσανίου 8,  Τ.Κ. 10110,  τηλ.: 2105226008 , fax: 2103215924,

Email: rg.pkapy@epyso, website: www.osype.gr

 

                                                                        Αθήνα 30 Νοεμβρίου 2015

 

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ

ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

 

ΠΕΜΠΤΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

 

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ 11.00πμ

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΑΣ, ΩΡΑ 10.30΄, ΣΤΑΔΙΟΥ 29

 

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

            Η  συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κατώτερη των περιστάσεων και αντιμέτωπη με τα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε, παραπλανώντας και παραμυθιάζοντας καθημερινά το λαό μας, συνεχίζει ακάθεκτη την καταστροφική πολιτική της τιμωρητικής λιτότητας και φορολογικής αφαίμαξης, της αποσάθρωσης των εργασιακών, μισθολογικών, ασφαλιστικών – συνταξιοδοτικών, συλλογικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, εις βάρος των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

            Με πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, με φοροεπιδρομή και φοροκαταιγίδα μέτρων κοντά στα 14 δις. ευρώ, με κοινωνικά άδικες και ανεύθυνες πολιτικές και παντελώς ανέτοιμη να αναλάβει τις τύχες της χώρας σε κρίσιμες στιγμές, εφαρμόζει με επικίνδυνους ερασιτεχνισμούς και πειραματισμούς, το πιο ακραίο νεοφιλελεύθερο μοντέλο πολιτικής, οδηγώντας στην εξαθλίωση και εξόντωση την ελληνική κοινωνία.

            Στο επικείμενο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό σχεδιάζει, την ενοποίηση όλων των Ταμείων, την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, τη μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης από τα ταμεία του ιδιωτικού τομέα και από τις συντάξεις του δημοσίου, νέες περικοπές κύριων και επικουρικών συντάξεων, την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και τη δραματική μείωση των παροχών, καθώς και άλλα δυσμενή για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και την ελληνική κοινωνία μέτρα, που πρόκειται να  επιφέρουν το τελειωτικό κτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, οι συντάξεις μετατρέπονται σε προνοιακό επίδομα και  χάνεται ο δημόσιος, αλληλέγγυος και αναδιανεμητικός χαρακτήρας της κοινωνικής ασφάλισης.

 

Αυτή η πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πρέπει να ανατραπεί.

 

Εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, άνεργοι, συνταξιούχοι, βιοπαλαιστές, νέοι και νέες, συνεχίζουμε όλοι μαζί τον αγώνα μας και διεκδικούμε την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Διεκδικούμε μιαν άλλη οικονομική και κοινωνική πολιτική που θα προωθεί την κοινωνική σύγκλιση και θα έχει στο επίκεντρο τις δυνάμεις της εργασίας, τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

 

Η Γενική Απεργία στις 3 Δεκέμβρη 2015 πρέπει να αποτελέσει ένα κορυφαίο συνδικαλιστικό και πολιτικό γεγονός. Να γίνει καταλύτης για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και εκείνων που τις αποφασίζουν και τις στηρίζουν. Πρέπει να σηματοδοτήσει την αντίθεση στην καταστροφική πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που επιχειρεί να περάσει με κάθε τρόπο νέα αντιλαϊκά μέτρα το επόμενο διάστημα.

 

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΟΛΟΙ στη  ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την Πέμπτη  3 Δεκεμβρίου 2015, για να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης και ανατροπής των πολιτικών αυτών.

Συμμετέχουμε στη Γενική Απεργία και διεκδικούμε:

  • Κατάργηση παλαιών και νέων μνημονίων.
  • Διαγραφή του χρέους.
  • Κατοχύρωση και διεύρυνση του δημόσιου-κοινωνικού και αναδιανεμητικού ασφαλιστικού συστήματος με διατήρηση των συνταξιοδοτικών παροχών του.
  • Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την επαρκή στελέχωση των Δημοσίων Υπηρεσιών, με έμφαση στους Ελεγκτικούς Μηχανισμούς, καθώς και στους τομείς της Υγείας, Παιδείας, Αυτοδιοίκησης και Ασφαλιστικών Ταμείων, με παράλληλη αύξηση της χρηματοδότησης και διατήρηση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα τους.
  • Επαναφορά του θεσμού των συλλογικών διαπραγματεύσεων, της διαιτησίας και της υπογραφής ΣΣΕ. Κατάργηση κάθε μορφής ενοικιαζόμενης, προσωρινής και ελαστικής εργασίας.
  • Επανακατάταξη στα μισθολογικά κλιμάκια όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο με άμεσο «ξεπάγωμα» των μισθών. Νέο μισθολόγιο με αποκατάσταση των απωλειών και ακώλυτη μισθολογική- βαθμολογική εξέλιξη.
  • Καθιέρωση δίκαιου και αξιοκρατικού συστήματος επιλογής προϊσταμένων.
  • Διατήρηση υπό δημόσιο έλεγχο όλων των στρατηγικών τομέων της ελληνικής Οικονομίας.
  • Αποτροπή της εκποίησης του δημόσιου πλούτου.
  • Ανατροπή της άδικης και ταξικής, σε βάρος των εργαζομένων και των αδύναμων στρωμάτων, φορολογίας, με την άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση των αυξημένων συντελεστών ΦΠΑ και την καθιέρωση ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος.
  • Διασφάλιση της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.

 

ΜΕ ΕΝΩΤΙΚΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

 

 

 

ΗΛΙΑΣ ΚΙΟΥΛΟΣ

 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΟΣ

 

 

.