ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΣΥΠΕ ΓΙΑ ΤΔΕ, ΑΘΗΝΑ 17.12.2015

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ο.Σ.ΥΠ.Ε.

Μέλος ΑΔΕΔΥ

Δραγατσανίου 8,  Τ.Κ. 10110,  τηλ.: 2105226008 , fax: 2103215924,

Email: rg.pkapy@epyso, website: www.osype.gr

 

                                                                        Αθήνα 17 Δεκεμβρίου 2015

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

            Η Ομοσπονδία μας,  για μια ακόμη φορά, με εγρήγορση και ισχυρά αντανακλαστικά, με συντονισμένες και στοχευμένες ενέργειες, απέτρεψε την τελευταία στιγμή μια αρνητική εξέλιξη στη λειτουργία των Τοπικών Διοικητικών Επιτροπών του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και ΟΑΕΕ.

            Στο σχέδιο νόμου «Διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, μισθολογικές ρυθμίσεις και άλλες επείγουσες διατάξεις εφαρμογής της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» που κατατέθηκε το Σάββατο 12.12.2015 προκειμένου να ψηφισθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, και συγκεκριμένα στο άρθρο 21, προβλεπόταν η λειτουργία των ανωτέρω συλλογικών οργάνων εντός του κανονικού ωραρίου εργασίας των Υπηρεσιών.

            Η συγκεκριμένη ρύθμιση, με δημοσιονομικό όφελος αμφίβολης αποτελεσματικότητας, θα προκαλούσε σημαντικές δυσχέρειες, προβλήματα και περιορισμούς στην εξυπηρέτηση των ενιστάμενων διοικουμένων και στην ταχύτητα διεκπεραίωσης των υποθέσεών τους.

            Αντιλαμβανόμενοι εγκαίρως την πολιτική στόχευση που εξυπηρετούσε η συγκεκριμένη διάταξη, σε συνεργασία με το Σύλλογο Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας, το Σύλλογο της ΓΓΚΑ και την ΠΟΣΕ-ΙΚΑ, ευθύς προβήκαμε σε κάθε αναγκαία ενέργεια για την τροποποίησή της και την αποτροπή του κινδύνου υποβάθμισης του ρόλου και ουσιαστικής κατάργησης των ΤΔΕ, εις βάρος των πολιτών και της κοινωνίας.

            Και ενώ όλοι μας αναμέναμε την στήριξη τουλάχιστον της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου μας σ’ ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα, προς έκπληξή μας, στην μεν συνάντηση που επιδιώξαμε με τον Υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιο Πετρόπουλο, μας επέδειξε μια άνευ προηγουμένου για τη δημοκρατία στο χώρο του Υπουργείου μας, εριστική, απαξιωτική και επιθετική συμπεριφορά (έφτασε μάλιστα και στο σημείο να μας διώξει από το γραφείο του μέσα σε 2 λεπτά από την έναρξη της συνάντησης), στη δε συνάντησή μας με τον Υπουργό Εργασίας Γεώργιο Κατρούγκαλο εισπράξαμε μια αόριστη υπόσχεση να καταθέσει σχετική τροπολογία εντός του μηνός Ιανουαρίου 2016. 

            Υπερασπιζόμενοι με ισχυρά επιχειρήματα το δίκαιο του αιτήματός μας, συντάξαμε από κοινού με τους Συλλόγους της ΓΓΚΑ και Υπαλλήλων του Υπουργείου Εργασίας, σχετική τροπολογία η οποία συνυπογράφτηκε και από την ΠΟΣΕ-ΙΚΑ, καθώς επίσης αναλάβαμε σχετικές πρωτοβουλίες για ένα κύκλο διαβουλεύσεων με τη ΓΣΣΕ (η οποία συμμετέχει με μέλη της στις εν λόγω επιτροπές), τα Πολιτικά Κόμματα, ενημερώνοντας τις κοινοβουλευτικές αντιπροσωπείες των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΠΟΤΑΜΙ, ΚΚΕ και τους αρμόδιους Υπουργούς του νομοσχεδίου κκ. Χριστόφορο Βερναρδάκη και Γεώργιο Χουλιαράκη.

            Οι ανωτέρω συνδικαλιστικές ενέργειες, πρωτοβουλίες και άοκνες προσπάθειές μας απέδωσαν καρπούς. Η σχετική τροπολογία μας κατατέθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ την Δευτέρα 14.12.2015 και πέρασε στο τελικά ψηφισθέν σχέδιο νόμου, δικαιώνοντας το δίκαιο του αγώνα μας και των επιχειρημάτων μας.

 

                                                           

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

 

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

 

 

 

ΗΛΙΑΣ ΚΙΟΥΛΟΣ

 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΟΣ

 

.