ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΚΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Το Σάββατο 28 Μαρτίου ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ:

 

            Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Οι εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, δεν είναι μία απλή εθιμοτυπική διαδικασία. Είναι μία θεσμική κατάκτηση και αποτελούν την ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΚΗ σου ΔΥΝΑΜΗ στο να επιλέγεις δυνάμεις και πρόσωπα που εκτιμάς ότι υπηρετούν τα δικαιώματα των εργαζομένων με τόλμη, αποφασιστικότητα, διαφάνεια και αντικειμενικότητα. Η συμμετοχή αιρετών μελών στο Υ.Σ. διασφαλίζει την ισορροπία μεταξύ διοικητικών πρακτικών και κοινωνικής δικαιοσύνης, προωθεί την αρχή των ίσων ευκαιριών και συνδιαμορφώνει το ύφος και το ήθος λειτουργίας των συλλογικών αυτών οργάνων.

Σʾ αυτές τις εκλογές και για το ίδιο κοινό Υπηρεσιακό Συμβούλιο συμμετέχουν υποχρεωτικά και οι περίπου 2000 ανά την Ελλάδα, συνάδελφοι των Προνοιακών Ιδρυμάτων, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί τα οργανογράμματα των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου στα οποία υπηρετούν, ώστε να δημιουργηθούν ξεχωριστά πολλαπλά Υπηρεσιακά Συμβούλια για το καθένα. Για αυτό το λόγο και η ΔΑΚΕ μαζί με όλες τις παρατάξεις συμφώνησε να διαφυλάξουν τουλάχιστον την αντιπροσωπευτικότητα ως προς το Υπουργείο μας και να μη συμπεριλάβει υποψηφίους από τα Προνοιακά ΝΠΔΔ, οι συνάδελφοι των οποίων και ασφαλώς πρέπει να εκπροσωπηθούν, ΑΜΕΣΑ, στα δικά τους Υπηρεσιακά και από συναδέλφους των χώρων τους. Αυτό είναι το ΛΟΓΙΚΟ και το ΔΙΚΑΙΟ.

Αντί αυτού όμως, οι νέο-κυβερνητικοί, ανοικτοί και «ακομμάτιστοι» συνδικαλιστές του χώρου μας, ενώ αρχικώς φωνασκούσαν επιθετικά προς κάθε κατεύθυνση για την καθυστέρηση προώθησης των διαδικασιών για τη διεξαγωγή των εκλογών για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο, στη συνέχεια υπαναχώρησαν και «μάζεψαν» άρον-άρον τα προκλητικά blog-έγγραφα τους για τις δήθεν «ύποπτες» καθυστερήσεις και τελικώς αποφάσισαν να αγνοήσουν προκλητικά το ΛΟΓΙΚΟ και το ΔΙΚΑΙΟ και να συμμετέχουν στις εκλογές εντάσσοντας στα ψηφοδέλτια τους και συναδέλφους προνοιακών ιδρυμάτων.

Εμείς συνάδελφοι δε πρόκειται να αποκρύψουμε αλήθειες και γεγονότα. Οι συνάδελφοι της Αυτόνομης Πρωτοβουλίας και Ανοικτής Συνέλευσης εμμένουν σε  μεθοδεύσεις και αρνούνται να χωνέψουν το γεγονός ότι ακόμη και αυτοί που ευαγγελίζονται ανοιχτές διαδικασίες και «rotation» δε θα μπορέσουν να ελέγξουν συντεχνιακές λογικές που θα επικρατήσουν με αυτήν τους την ενέργεια. Δυστυχώς οραματίζονται την αποσύνθεση του χώρου μας, δεν τους ενδιαφέρει να εκπροσωπηθούν καλύτερα οι συνάδελφοι από συναδέλφους τους που γνωρίζουν (αν μη τι άλλο) το χώρο μας.

Εμείς επιθυμούμε να αντιτάξουμε στο συνθηματικό ανούσιο πολιτικό λόγο, στις ψευτο-επαναστατικές κορώνες και στο λαϊκισμό, τη σοβαρότητα, την παραδοχή του λάθους, την ειλικρίνεια, την υπευθυνότητα.

Αλλά και στην τελευταία κρίση που αντιμετώπισε το Υπουργείο μας, με την παντελώς άστοχη αποκοπή της Κοινωνικής Ασφάλισης, απροκάλυπτα αρνήθηκαν να ψηφίσουν πρώτα την συνδικαλιστικά ενδεδειγμένη πρόταση του Συλλόγου της ΓΓΚΑ για 48ωρη απεργία και ύστερα να προσέλθουμε σε συναντήσεις και διαπραγματεύσεις και η απόφαση τελικώς δεν πάρθηκε ομόφωνα, αλλά κατά πλειοψηφία. Με τέτοιο συνδικαλιστικό ερασιτεχνισμό και κομματικό οπορτουνισμό θεωρούμε ότι αδυνατούν να σταθούν στο  ύψος των δύσκολων περιστάσεων που διανύουμε.

Τα στελέχη της ανεξάρτητης συνδικαλιστικής παράταξης ΔΑΚΕ Υπαλλήλων Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, πάντα στην πρώτη γραμμή, με θέσεις, στόχους και προτάσεις, αγωνίζονται για τη διαμόρφωση των διεκδικήσεων εκείνων που εξυπηρετούν καλύτερα τα συμφέροντα όλων των συναδέλφων μας, σε  μια μάλιστα δύσκολη κοινωνικοοικονομική συγκυρία κρίσης και απαξίωσης των πολιτικοσυνδικαλιστικών θεσμών.

Αντιμετωπίσαμε μαζί με τους συναδέλφους όλες τις σκληρές προκλήσεις της Δημοσιουπαλληλίας, από εφεδρείες, διαθεσιμότητες, οργανογράμματα, αξιολογήσεις, μέχρι συστεγάσεις, προεδρικά διατάγματα…κτλ, με τα λάθη μας ασφαλώς (όποιος ενεργεί σφάλλει κιόλας, ενώ το τέλμα…), αλλά ήμασταν παρόντες σε όλα τα καίρια προβλήματα, με ρεαλιστικές προτάσεις και όχι θεωρητικές προσεγγίσεις, για το παρόν και το μέλλον του Υπουργείου μας.

Στο πλαίσιο αυτό, οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ με σταθερότητα, αλληλεγγύη, ρεαλισμό, στηρίξαμε την ενοποίηση του Υπουργείου, αντισταθήκαμε και δεν υποκύψαμε στην αξιολόγηση-παρωδία και θα συνεχίσουμε δυναμικά χωρίς εσωστρεφείς συμπεριφορές και αποκλεισμούς, αλλά με προσανατολισμό στις πραγματικές ανάγκες των συναδέλφων να διεκδικούμε αξιοπρεπείς αποδοχές, στελέχωση, εξάλειψη γραφειοκρατικών διαδικασιών, δημιουργία ασφαλών συνθηκών εργασίας.

Με διαχρονική και κυρίαρχη θέση ότι κάθε αιρετός εκφράζει ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους και όχι μόνο αυτούς που τον επέλεξαν πορευτήκαμε όλη την προηγούμενη διετία και σας καλούμε και πάλι με συνέπεια και συνέχεια να ψηφίσετε τους συναδέλφους του ψηφοδελτίου μας.

1

ΑΓΡΑΠΙΔΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ Δ/ΝΣΗΣ  ΑΜΟΙΒΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

2

ΒΑΛΑΚΟΥ  ΞΑΝΘΟΥΛΑ

ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΡΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

3

ΒΑΝΙΚΙΩΤΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΣΦ. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

4

ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΦΑΠΑΞ ΠΑΡΟΧΩΝ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

5

ΓΕΩΡΜΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΗΤΡΩΟΥ ΚΟΙΝ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝ.Δ/ΝΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

6

ΓΚΙΟΚΑ-ΛΑΣΚΟΥ ΑΣΠΑΣΙΑ

ΑΝΑΠΛ. ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ Δ/ΝΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

7

ΓΚΟΒΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

8

ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ  Δ/ΝΣΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ  ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

9

ΚΟΥΤΣΙΑΥΤΗ-ΒΑΤΣΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΡΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ. ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

10

ΜΠΑΚΕΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ  Δ/ΝΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡ. ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

11

ΜΠΑΡΤΣΟΥΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΤΑΣ

12

ΠΑΝΤΖΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ Δ/ΝΣΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

13

ΠΙΝΔΩΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  ΔΡΑΜΑΣ – ΞΑΝΘΗΣ

14

ΠΛΑΚΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

ΑΝΑΠΛ. ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ Δ/ΝΣΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ , ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

               

 

                                       ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

.