ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΚ 13.03.2015 – ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 ΠΑΣΚ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ                                                       Αθήνα 13 Μαρτίου 2015

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ

 

ΑΓΑΠΗΤΕΣ/ΟΙ   ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

 

Στις 28.03.2015 θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη των δύο (2) αιρετών εκπροσώπων μας στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. 

Η Παράταξή μας σεβόμενη τους δημοκρατικούς θεσμούς και τη λειτουργία των συνδικαλιστικών οργάνων, διαχρονικά λειτούργησε με τόλμη και αποφασιστικότητα στη διεκδίκηση των συμφερόντων όλων των συναδέλφων μας και με συνεχή συμμετοχή και συνδικαλιστική δράση κατέβαλλε μέχρι σήμερα κάθε δυνατή προσπάθεια στην προάσπιση και προαγωγή των συλλογικών μας συμφερόντων. Και μάλιστα μέσα σε ένα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, με σημαντικά προβλήματα στις Υπηρεσίες μας από ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνικές υποδομές, όπου σε συνδυασμό με την πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και τη διαρκή μνημονιακή πολυνομία, είχαν κάμψει ανησυχητικά το ηθικό και τις δυνάμεις των συναδέλφων μας. Ως αγωνιστική, ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη συνδικαλιστική κίνηση, μοναδικός της σύμμαχος ήταν και παραμένει η στήριξη και η εμπιστοσύνη της μεγάλης πλειοψηφίας των συναδέλφων μας και ο μεγάλος διαχρονικός αντίπαλός της είναι τα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα των εργαζομένων και όλες οι πολιτικές που τα δημιουργούν και τα οξύνουν.

Η Παράταξή μας επικεντρωμένη στις ανάγκες των καιρών, διακριτή, αυτόνομη και ανεξάρτητη από κομματικές επιταγές, πιστή στις αρχές και στις αξίες της και με συναίσθηση της ευθύνης έναντι αυτών που εκπροσωπεί αλλά και του εαυτού της, από την αρχή εξέφρασε τον πλήρη διαχωρισμό της από τις ανάλγητες και ανεύθυνες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ασκήθηκαν, που έπληξαν με τον πλέον βάναυσο τρόπο τα χαμηλότερα και τα μεσαία κοινωνικοοικονομικά στρώματα, απορρύθμισαν τις εργασιακές σχέσεις, κατεδάφισαν τη μισθωτή εργασία, την αξιοπρέπεια των εργαζομένων και την κοινωνική συνοχή, οδήγησαν στην φτώχεια και εξαθλίωση του λαού και επιτέθηκαν στα δημόσια αγαθά της υγείας, της παιδείας, της εργασίας και της κοινωνικής ασφάλισης.  

Στηρίζοντας διαχρονικά τις αποφάσεις που προωθούν την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων και αντιπαλεύοντας μαχητικά ό,τι είναι αντίθετο μ’ αυτές,  διεκδίκησε και διεκδικεί αγωνιστικά, με σχεδιασμό, θέσεις, στόχους και προτάσεις, τις αναγκαίες θεσμικές παρεμβάσεις και μεταρρυθμίσεις για τη βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος και της καθημερινότητας των συναδέλφων μας, την εξάλειψη των γραφειοκρατικών διαδικασιών, τη δημιουργία ασφαλών συνθηκών εργασίας.

Πάντα πρωτοπόρα στους αγώνες, η παράταξή μας ως ασπίδα των συμφερόντων των εργαζομένων, πρωτοστάτησε μαχητικά, αγωνιστικά και διεκδικητικά σε σημαντικές θεσμικές παρεμβάσεις και μεταρρυθμίσεις της Πολιτείας, σε κατακτήσεις και επιτυχίες του κλάδου μας καθώς και σε όλες τις κοινωνικές κατακτήσεις που διεκδικήθηκαν και κατακτήθηκαν από τους εργαζόμενους και το οργανωμένο Συνδικαλιστικό Κίνημα στην περίοδο της μεταπολίτευσης. 

Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε με όλες μας τις δυνάμεις, το δικαίωμα στην εργασία με αξιοπρεπείς αποδοχές και εργασιακές συνθήκες, για όλους τους συναδέλφους του Υπουργείου μας, ανεξαρτήτως φορέα, θέσεως, κλάδου, ειδικότητας και σχέσεως εργασίας (Μόνιμους, Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου), χωρίς στερεότυπα, προκαταλήψεις, αποκλεισμούς, απορρίψεις, μικροκομματικές σκοπιμότητες και συντεχνιακές αντιλήψεις.

Οι εκπρόσωποί μας στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, στηρίζοντας τους δημοκρατικούς θεσμούς, με δημιουργικές και ωφέλιμες τοποθετήσεις υπηρετούν επάξια το θεσμό μακριά από οποιαδήποτε πολιτική, παραταξιακή, κομματική ή άλλη σκοπιμότητα. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης και καθήκοντος, υπερασπίζονται αποτελεσματικά τα δικαιώματα όλων των συναδέλφων μας με διαφάνεια, αντικειμενικότητα, ισονομία και αξιοκρατία. Διαφυλάττουν την αξιοπρέπεια, το κύρος και την ίση μεταχείριση των συναδέλφων μας και είναι πάντα δίπλα τους για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

 

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Στις εκλογές της 28.03.2015 για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων μας στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, συμμετέχουν για πρώτη φορά και οι συνάδελφοι των Προνοιακών Ιδρυμάτων και εκ των πραγμάτων οι εκλογικοί συσχετισμοί αλλάζουν. Η Παράταξή μας αν και μπορούσε δεν συμπεριέλαβε υποψήφιους από τα συγκεκριμένα Νομικά Πρόσωπα (και ας μας εξηγήσουν όσοι έπραξαν το αντίθετο), διότι πάγια θέση μας είναι ότι το κάθε Προνοιακό Ίδρυμα (Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με αυτονομία και διοικητική αυτοτέλεια) θα πρέπει να έχει το δικό του Υπηρεσιακό Συμβούλιο, ώστε να εξετάζει και να εκπροσωπεί αποτελεσματικότερα και αποδοτικότερα τα συμφέροντα των συναδέλφων που υπηρετούν σ’ αυτό.    

Διαβεβαιώνουμε ωστόσο τους συναδέλφους στα Προνοιακά Ιδρύματα ότι για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, θα τους εκπροσωπήσουμε όπως και όλους τους συναδέλφους μας επάξια, με υπευθυνότητα, συνέπεια και αποφασιστικότητα, υπερασπιζόμενοι αποτελεσματικά τα δικαιώματά τους.

 

                  Αγαπητέ/τη Συνάδελφε

Για το ΑΥΡΙΟ, με την δική σου κρίσιμη επιλογή, στήριξε το θεσμό των αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Στήριξε το συνδικαλισμό της θέσης, της συμμετοχής, της υπεύθυνης παρέμβασης, της διεκδίκησης και αγωνιστικότητας και όχι της άρνησης, της αδράνειας, του συμβιβασμού, της συναίνεσης και της κυβίστησης.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΛΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ , ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ, ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ  ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ

 

 

 

Γραμματεία ΠΑΣΚ

 

 

 

Υπαλλήλων Υπ. Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας

 

Υποψήφιοι Πανελλήνιας Αγωνιστικής Συνδικαλιστικής Κίνησης – ΠΑΣΚ

 

1

Ζησιμόπουλος Λάμπρος του Φωτίου

(Κεντρική Υπηρεσία -Τμήμα Οικονομικής Οργάνωσης και Προϋπολογισμού Φορέων Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας)

2

Λουκέρη Ουρανία του Δημητρίου

(Σ.ΕΠ.Ε. – Περιφερειακή Διεύθυνση Επιθ/σης Εργασιακών Σχέσεων Ανατολικής Αττικής και Βορείου Αιγαίου)

3

Μανθοπούλου Παρασκευή (Βούλα) του Χρήστου

(Κεντρική Υπηρεσία – Διεύθυνση Προστασίας Ατόμων με Αναπηρία)

4

 Μαραγκός Νικόλαος του Εμμανουήλ

(Σ.ΕΠ.Ε. – Περιφερειακή Διεύθυνση Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Μακεδονίας – Θράκης)

5

 Μοσχόπουλος Φώτιος του Κωνσταντίνου

(Κεντρική Υπηρεσία Σ.ΕΠ.Ε. – Υπηρεσία Ειδικών Επιθεωρητών)

6

Νανοπούλου Φωτεινή του Κωνσταντίνου

(Σ.ΕΠ.Ε. – Περιφερειακή Διεύθυνση Επιθ/σης Εργασιακών Σχέσεων Κρήτης)

7

Ντίκος Χρήστος του Στέργιου

(Κεντρική Υπηρεσία Σ.ΕΠ.Ε. – Υπηρεσία Ειδικών Επιθεωρητών)

8

Παπακίτσος Ευστάθιος του Αριστείδη

(Σ.ΕΠ.Ε.- Τμήμα Επιθ/σης Εργασιακών Σχέσεων Ιωαννίνων – Θεσπρωτίας)

9

Παππά Τσιγγενέ Ελένη του Δημητρίου

(Κεντρική Υπηρεσία Σ.ΕΠ.Ε. – Υπηρεσία Ειδικών Επιθεωρητών)

10

 Παρτσινέβελος Κωνσταντίνος του Γεωργίου

(Σ.ΕΠ.Ε. – Τμήμα Επιθ/σης Εργασιακών Σχέσεων Κορινθίας)

11

Σίπκα Πασχαλίνα (Λίνα) του Γεωργίου

(Σ.ΕΠ.Ε. – Τμήμα Επιθ/σης Εργασιακών Σχέσεων Σερρών)

12

Τσαρακλής Ζαχαρίας του Αθανασίου

(Σ.ΕΠ.Ε. – Περιφερειακή Διεύθυνση Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Πειραιώς – Δυτικής Αττικής – Αιγαίου)

13

Τσιώλη Βασιλική (Βίκυ) του Αριστείδη

(Κεντρική Υπηρεσία – Διεύθυνση Όρων Εργασίας)

14

Φασουλάκη Βικτωρία (Βίκυ) του Παύλου

(Σ.ΕΠ.Ε. – Τμήμα Επιθ/σης Εργασιακών Σχέσεων Νοτίου Τομέα Πειραιά)

.