ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΚΕ, ΑΘΗΝΑ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ &

ΚΟΙΝΩΝΙΚHΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

                                    ΣΤΑΔΙΟΥ 29,  10110  ΑΘΗΝΑ

 

Αθήνα, 8 Απριλίου 2015

 Συνάδελφοι,

Η ΔΑΚΕ συγχαίρει όλους για την συμμετοχή σας στις πρόσφατες εκλογές  για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Παράλληλα, ενεργώντας θετικά, προοδευτικά και εμπράκτως αξιοπρεπώς, συγχαίρει τους συναδέλφους που εξελέγησαν.

Ο Συνδυασμός μας δίνοντας το στίγμα των δυναμικών, αλλά παράλληλα δύσκολων επιλογών του, θα συνεχίσει να επιδιώκει την αδιάλειπτη και ουσιαστική επικοινωνία μαζί σας, χωρίς κολακείες, με καθαρότητα στο λόγο και στα έργα. Με περισσή σύνεση και ρεαλισμό θα κάνουμε τον απολογισμό μας και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για την καλύτερη προοπτική όλων μας υπερασπίζοντας τα δικαιώματά μας με διαφάνεια, αντικειμενικότητα, ισονομία και αξιοκρατία, μακριά από οποιαδήποτε πολιτική, παραταξιακή, κομματική ή άλλη σκοπιμότητα.

Με ξεκάθαρες θέσεις, διάλογο και ήπιους τόνους μέσα  από πνεύμα  ενότητας,  θα  συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε χωρίς  αγκυλώσεις και κομματικές  δεσμεύσεις και θα  διεκδικήσουμε την ίση  μεταχείριση όλων μας, όπως μας  το υπαγορεύει η συνδικαλιστική μας δράση και  προπάντων η συνείδησή μας.

Εμείς ξεκάθαρα είχαμε τονίσει από την πρώτη κιόλας στιγμή ότι ασφαλώς και πρέπει οι συνάδελφοι των Προνοιακών Ιδρυμάτων να εκπροσωπηθούν, αλλά από συναδέλφους των χώρων τους, (αναμένουν την ολοκλήρωση των οργανογραμμάτων τους για να δημιουργηθούν ξεχωριστά πολλαπλά ανά φορέα Υπηρεσιακά Συμβούλια) και χωρίς ιδιοτέλεια επιλέξαμε να μη συμπεριλάβουμε υποψήφιους από τα Προνοιακά Ιδρύματα, σε αντίθεση με μεθοδεύσεις που έγιναν από άλλα «ανεξάρτητα» ψηφοδέλτια.

Ποιο “Ανεξάρτητο Ενωτικό” Ψηφοδέλτιο; Ποιος πραγματικά πείθεται με τα περί «λιθαρακίου για το χτίσιμο της εδώ και καιρό ζητούμενης ενότητας;»

Tο συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο τα έχει όλα, αλλά το πιο παράλογο είναι ότι είναι γεμάτο τακτικισμούς και διασπαστικές τάσεις. Τρανότερη απόδειξη του γεγονότος ότι δεν υπάρχουν ιδεολογικές αρχές και αξίες κοινά αποδεκτές στο συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο, είναι η διασπορά ψήφων…

Εμείς, και επιθυμούμε και ελπίζουμε, οι συνάδελφοι που εκλέχτηκαν στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο να λειτουργήσουν ορθά και αποτελεσματικά, αν βέβαια η σύνεση και η συναίνεση αποτελέσει και αληθινή επιλογή της πλειοψηφούσας παράταξης.

Τα στελέχη της ΔΑΚΕ Υπαλλήλων Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με σταθερότητα, αλληλεγγύη, ρεαλισμό «περπάτησαν» καθαρά και συνεχίζουν  μαζί με τους συναδέλφους όλες τις σκληρές προκλήσεις της Δημοσιουπαλληλίας, από εφεδρείες, διαθεσιμότητες, οργανογράμματα, αξιολογήσεις, μέχρι συστεγάσεις, προεδρικά διατάγματα…κτλ), με τα λάθη μας ασφαλώς (όποιος ενεργεί σφάλλει κιόλας, ενώ το τέλμα…), αλλά ήμασταν παρόν σε όλα τα καίρια προβλήματα, με ρεαλιστικές πράξεις και όχι θεωρητικές προσεγγίσεις, για το παρόν και το μέλλον του Υπουργείου μας.

Τέλος, συνάδελφοι, βεβαίως χάσαμε μία έδρα, αλλά  θα εξακολουθήσουμε να είμαστε παρόντες στη πρώτη γραμμή του αγώνα, σε κάθε κινητοποίηση για την προάσπιση των συλλογικών μας συμφερόντων πιστεύοντας απόλυτα στην ενιαία προοπτική του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ευχαριστούμε και πάλι θερμά όσους συναδέλφους μας στήριξαν και σας διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με θέσεις, στόχους και προτάσεις για τη διαμόρφωση των διεκδικήσεων εκείνων που εξυπηρετούν καλύτερα τα συμφέροντα όλων των συναδέλφων μας, σε  μια μάλιστα δύσκολη κοινωνικοοικονομική συγκυρία κρίσης και απαξίωσης των πολιτικοσυνδικαλιστικών θεσμών, όπου τίθενται σε αμφισβήτηση  κεκτημένα θεμελιώδη εργασιακά μας δικαιώματα. Να είστε σίγουροι πως στις επικείμενες εκλογές του Συλλόγου θα είμαστε και πάλι ισχυροί.

ΔΑΚΕ

Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας

Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλλεγγύης

.