ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΚ 06.04.2015

 ΠΑΣΚ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ                                                        Αθήνα 6 Απριλίου 2015

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

KAI ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

 

Αγαπητές/οι Συνάδελφοι

Η Παράταξή μας  σας ευχαριστεί θερμά για τη συμμετοχή σας, την στήριξή σας και  την εμπιστοσύνη που δείξατε με την ψήφο σας στους υποψηφίους μας, στις πρόσφατες εκλογές  για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι της Παράταξής μας και μέσα από τις συλλογικές λειτουργίες μας θα είναι πάντα δίπλα σ’ όλους τους συναδέλφους υπερασπίζοντας τα δικαιώματά τους με διαφάνεια, αντικειμενικότητα, ισονομία και αξιοκρατία, μακριά από οποιαδήποτε πολιτική, παραταξιακή, κομματική ή άλλη σκοπιμότητα.

Μένοντας σταθεροί στις ιδέες και τις αξίες μας, έχοντας την εμπιστοσύνη των συναδέλφων μας και χωρίς να έχουμε συμπεριλάβει συνειδητά υποψήφιους από τα Προνοιακά Ιδρύματα (τηρώντας την προεκλογική μας  θέση ότι οι συνάδελφοι που ανήκουν σε νομικά πρόσωπα θα πρέπει να εκπροσωπούνται από δικά τους υπηρεσιακά συμβούλια) αποσκοπώντας στην ψηφοθηρία,  η Παράταξή μας αναδείχθηκε για άλλη μια φορά ισχυρή σ’ αυτή την εκλογική διαδικασία.

Δυστυχώς για τα συνδικαλιστικά δρώμενα του Υπουργείου μας, κάποιες ετερόκλητες   ομάδες, στο όνομα της δήθεν «ενότητας» πειραματίστηκαν συγκυριακά  και ευκαιριακά για ψηφοθηρικούς λόγους, διατυμπανίζοντας  μάλιστα χωρίς κανέναν ενδοιασμό ότι το ΄΄πείραμά΄΄ τους πέτυχε. Ποιους κοροϊδεύουν; Θεωρούν τόσο αδαείς τους συναδέλφους ώστε να νομίζουν ότι δεν μπορούν να αντιληφθούν το συγκυριακό και το τακτικιστικό τρόπο που τους οδήγησε στις ευκαιριακές και χωρίς αρχές συμμαχίες; Είναι αυτά τα ποικιλόμορφα συμφέροντα που συγκρότησαν και στήριξαν το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο, σύλλογοι, ομάδες, παρατάξεις και άτομα, οι οποίοι στον πυρήνα της πολιτικής τους έχουν τη διάκριση και το διαχωρισμό. Αυτοί που υπονομεύουν ουσιαστικά την ενότητα και το όλον του Υπουργείου μας, που προβαίνουν σε διακρίσεις και διαχωρισμούς των συναδέλφων μας σε Υπαλλήλους της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου και σε Επιθεωρητές Εργασίας, σε Μονίμους και σε ΙΔΑΧ, σε ΠΕ – ΤΕ και ΔΕ, σε Επιθεωρητές Εργασιακών Σχέσεων και σε Επιθεωρητές Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία, σε Αποφοίτους της ΕΣΔΔ και μη, σε Βόρειους και σε Νότιους, κ.λ.π., αποσκοπώντας κάθε φορά  να βάλουν ένα λιθαράκι στη διάσπαση του συνδικαλιστικού μας κινήματος.  Είναι αυτοί που ουδέποτε αγωνίσθηκαν για τις κατακτήσεις μας σε πρόσθετες οικονομικές παροχές αλλά απεναντίας διαχώρισαν και διαχωρίζουν τους συναδέλφους μας σ’ αυτούς που πρέπει να τις λαμβάνουν και σε αυτούς που δεν πρέπει.

Η ΠΑΣΚ με καθαρότητα, συνέπεια και αρχές συνεχίζει σταθερά.  Διαβεβαιώνουμε τους συναδέλφους μας ότι με απόλυτο σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες, με τόλμη και αποφασιστικότητα, συνέπεια και υπευθυνότητα θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε με πράξεις τα κεκτημένα και συμφέροντα του συνόλου των εργαζομένων στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και θα εγγυηθούμε την αναβάθμιση του θεσμού των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, χωρίς να δώσουμε άλλοθι σε κανέναν για δημαγωγίες.   

Πιστεύοντας απόλυτα στην προοπτική του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, θα εξακολουθήσουμε να είμαστε παρόντες στη πρώτη γραμμή του αγώνα, σε κάθε κινητοποίηση για την προάσπιση των συλλογικών μας συμφερόντων.

Εξακολουθώντας να αντιμετωπίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία και ελπίδα, σας ευχαριστούμε και πάλι από καρδιάς που στηρίξατε την προσπάθειά μας να σας εκπροσωπήσουμε.

 

 

 

Γραμματεία ΠΑΣΚ

 

 

Υπαλλήλων Υπ. Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

 

.