ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΚ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ – ΑΘΗΝΑ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

ΠΑΣΚ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ                                              Αθήνα 23 Φεβρουαρίου 2017

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ &

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

 

 

            Ο φιλοκυβερνητικός συνδικαλισμός της παράταξης ΑΡΣΥ αποκαλύπτεται με περίσσιο θράσος σήμερα στο Υπουργείο μας, συνεπικουρώντας χωρίς προσχήματα τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που με την καταστροφική της πολιτική και τις αστοχίες της έχει βάλει ισχυρά θεμέλια στη χρόνια εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας.

            Συνεπικουρεί μια Κυβέρνηση που ο βασικός της σχεδιασμός δεν είναι άλλος από τη νομή της εξουσίας και την διατήρησή της στα κομματικά χέρια των ανθρώπων που θα άλλαζαν, όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και την… Ευρώπη!!!

            Υπερασπίζεται μια Κυβέρνηση που αντί να μάχεται για ένα εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της ολικής καταστροφής, συνεχίζει «απτόητη» την εφαρμογή ενός κομματικού σχεδίου «διατήρησης προνομίων», τις προσλήψεις ημετέρων και συμβούλων, τις αποφάσεις με κομματικό πρόσημο για τη διεύρυνση της εκλογικής πελατείας, τη δημιουργία μιας νέας στρατιάς κομματικών υπαλλήλων, εγκαθιδρύοντας χωρίς ενδοιασμούς ένα πιο ισχυρό κομματικό κράτος.

            Στο «μονοπάτι» του φιλοκυβερνητικού συνδικαλισμού εντάσσεται και η κριτική που άσκησε η παράταξη της ΑΡΣΥ στην καθιερωμένη ομιλία – παρέμβαση της Προέδρου του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας κατά την εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας που πραγματοποιήθηκε στην ΚΥ του Υπουργείου, παρουσία της Πολιτικής Ηγεσίας.  

            Φαίνεται λοιπόν ότι η παράταξη της ΑΡΣΥ δυσαρεστήθηκε από την ομιλία της Προέδρου μας αφού αφενός κουράστηκε να ακούει… και αφετέρου οι αλήθειες που ειπώθηκαν και η κριτική που ασκήθηκε στην εφαρμοζόμενη πολιτική, την έφεραν σε δύσκολη θέση απέναντι στους κομματικούς της προϊσταμένους!

            Οφείλουμε να θυμίσουμε στους εν λόγω συνδικαλιστές, εφόσον έχουν κοντή μνήμη, την περίφημη πρώτη διαπραγμάτευση του Βαρουφάκη που κόστισαν στην ελληνική οικονομία περίπου 100 δις ευρώ, τα capital controls, την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το τρίτο μνημόνιο το οποίο περιελάμβανε για πρώτη φορά τον περίφημο κόφτη, το υπερταμείο για 99 χρόνια και που κανείς μέχρι σήμερα δεν γνωρίζει τι θα υπογραφεί για να κλείσει επιτέλους η 2η αξιολόγηση. 

            Τους θυμίζουμε επίσης ότι το διεκδικητικό μας πλαίσιο (θέσεις και προτάσεις) όπως αυτό έχει διαμορφωθεί στο πλαίσιο της λειτουργίας των συνδικαλιστικών μας οργάνων, αναδείχθηκε στην εν λόγω ομιλία.  Η ΑΡΣΥ βεβαίως δε θέλει να θυμάται ότι η πολιτική ηγεσία δεν κόπτεται να ικανοποιήσει ούτε τα αυτονόητα.

            Καλούμε στους φιλοκυβερνητικούς συνδικαλιστές της ΑΡΣΥ να σταματήσουν να αποτελούν τα εξαπτέρυγα και φερέφωνα της σημερινής πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου μας και να ασχοληθούν με τα πραγματικά ζητήματα  και προβλήματα τόσο των συναδέλφων μας όσο και της ελληνικής κοινωνίας.

            Καλούμε όλους τους συναδέλφους του Υπουργείου μας να σπάσουν τα δεσμά του φιλοκυβερνητικού συνδικαλισμού και να απομονώσουν τις συνδικαλιστικές εκείνες παρατάξεις που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το πώς θα βολευτούν τα μέλη τους και τα στελέχη τους στα πολικά και κομματικά γραφεία και ακολουθούν πιστά τις κομματικές σκοπιμότητες, επιλογές και πρακτικές οι οποίες απαξιώνουν το συνδικαλιστικό μας κίνημα.

 

Γραμματεία ΠΑΣΚ

Υπαλλήλων Υπ. Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης