ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΚ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ – ΑΘΗΝΑ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

ΠΑΣΚ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ                                                          Αθήνα 1 Μαρτίου 2017

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ &

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

 

Δυστυχώς για το συνδικαλιστικό πολιτισμό του χώρου μας, για μια ακόμη φορά η παράταξη ΑΡΣΥ, μέσω του Ιστολογίου της, κατά την προσφιλή της τακτική επιδίδεται στη ρητορική διαστρέβλωσης της γεγονότων και ενεργειών των συνδικαλιστικών μας οργάνων με προφανείς σκοπούς την  παραπλάνηση  των συναδέλφων μας και το «χάιδεμα» της πολιτικής ηγεσίας.

Προς ορθή ενημέρωση γνωρίζουμε στους συναδέλφους μας ότι στην από 9/2/2017 συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας με την Αναπληρώτρια Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θ. Φωτίου, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία και κατόπιν σχετικής προσκλήσεως της κ. Φωτίου προς το Σύλλογο Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας και με αφορμή βεβαίως την από 2/2/2017 ανακοίνωση του Συλλόγου μας, τα πραγματικά περιστατικά έχουν ως εξής:

Η κ. Αναπλ. Υπουργός βάλθηκε να μας εκφράσει τη δυσαρέσκεια και τις αντιδράσεις της αναφορικά με τις καταγγελίες μας που σχετίζονται με το κόστος δημιουργίας επιπλέων γραφείων της ίδιας επί της οδού Σολωμού,  που σύμφωνα με εκτιμήσεις μας ξεπερνά τα 80.000 ευρώ. Μάλιστα η «ξενάγηση» στα νέα γραφεία, που με πολύ καμάρι η κυρία Φωτίου έκανε στα μέλη του συλλόγου, δε διέψευσε τις καταγγελίες μας, τουναντίον επιβεβαίωσε τις θέσεις μας καθώς και το γεγονός ότι στους τρεις ορόφους που στεγάζονται οι συνάδελφοι των Υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Πρόνοιας δεν έχει πέσει ούτε ένα ευρώ. Επιπλέον μέχρι και σήμερα δεν έχει λυθεί το θέμα της καθαριότητας!     

Με την Αναπλ. Υπουργό δε συζητήθηκε η απόφαση «μνημείο αξιοκρατίας»  με την οποία καθορίστηκε η διαδικασία και τα κριτήρια για την επιλογή Προϊσταμένων των δύο (2) νέων Διευθύνσεων της Γεν. Διεύθυνσης Πρόνοιας που συστάθηκαν με το νόμο 4445/2016, καθώς και των Τμημάτων και υπαλλήλων αυτών, καθόσον την εν λόγω απόφαση την έχει υπογράψει η κ. Αχτσιόγλου και είναι δική της αρμοδιότητα. Τώρα γιατί η ΑΡΣΥ θέλει να καλύψει την Υπουργό και να τα φορτώσει στην κ. Φωτίου είναι δικό τους εσωτερικό θέμα. Άλλωστε στη συνάντηση παρευρίσκονταν και μέλος του ΔΣ εκπρόσωπος της ΑΡΣΥ, συνεπώς θα μπορούσε να θέσει το ζήτημα αυτός.

Θυμίζουμε ότι αμέσως μετά την έκδοση της εν λόγω απόφασης ο Σύλλογός μας κατήγγειλε την αναξιοκρατική αυτή διαδικασία και ζήτησε με Δελτίο Τύπου την ανάκλησή της!

Τι ακολούθησε στη συνέχεια;

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου μας όχι μόνο δεν ανακάλεσε την απόφαση αυτή, είχε το θράσος με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε να υποσχεθεί ψευδώς ότι θα τηρήσει το άρθρο 87 του  Υπαλληλικού Κώδικα περί αναπλήρωσης προϊσταμένων.

Τίθεται λοιπόν το ερώτημα:

Πώς διασφαλίστηκε από την Υπουργό η διαφάνεια και η αξιοκρατία στις διαδικασίες αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού του Υπουργείου μας και η τήρηση του άρθρου 87 του ν. 3528/2007;

Μα είναι πλέον σε όλους γνωστό…

 Τοποθετεί  με αποφάσεις της ως Προϊσταμένους:

  • Στη μεν Διεύθυνση Καταπολέμησης της Φτώχειας ειδικό συνεργάτη του Γενικού Γραμματέα Πρόνοιας, ο οποίος έχει λίγα χρόνια υπηρεσίας στο Δημόσιο και δεν έχει διατελέσει ούτε καν Προϊστάμενος Τμήματος!!!
  • στη δε Διεύθυνση Κοινωνικής Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής, υπάλληλο του Υπουργείου μας που συμμετέχει επί χρόνια στο ψηφοδέλτιο της ΑΡΣΥ (λες και δεν υπήρχαν συνάδελφοι που να προέρχονται από την Πρόνοια ικανοί για να στελεχώσουν τις θέσεις αυτές).

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Αποδεικνύεται περίτρανα η πλήρη εξάρτηση της λειτουργίας των Υπηρεσιών μας από το κομματικό κράτος του ΣΥΡΙΖΑ.

Καλούμε τους συναδέλφους μας και ορισμένους συνδικαλιστές του χώρου μας να μην τρέφουν αυταπάτες για τις διαθέσεις και προθέσεις της νέας Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου μας, γιατί όσο περνάει ο καιρός αυτό που θα αποδεικνύεται περίτρανα είναι πως οι «αυταπάτες» ήταν από την πρώτη στιγμή απάτες…    

Καλούμε επίσης τους συνδικαλιστές της ΑΡΣΥ που με τη ρητορική τους μας ταυτίζουν με την ΔΑΚΕ να μην κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια, καθόσον αυτοί και ο δικός τους κομματικός φορέας έχουν εναγκαλιστεί και συγκυβερνούν με ακροδεξιό κομματικό σχηματισμό.        

Καλούμε τους συνδικαλιστές της ΑΡΣΥ να σταματήσουν να ψεύδονται εκμηδενίζοντας  τη λειτουργία  της ιστοσελίδας της ΟΣΥΠΕ, μέσα από την οποία επικοινωνούνται οι ανακοινώσεις των συνδικαλιστικών μας οργάνων, σε μηναία βάση την ακολουθούν 50.000 περίπου επισκέπτες και η οποία τα τελευταία χρόνια έχει ξεπεράσει τους 1.250.000 επισκέπτες. Και βέβαια υπάρχουν ελαττώματα στη λειτουργία της και πρέπει να προσαρμοστεί στις διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες του χώρου μας και γι’ αυτό αποφασίσαμε να αλλάξουμε πάροχο και να την ανακατασκευάσουμε.

            Τέλος, θέλουμε να κάνουμε γνωστό στους συναδέλφους μας που επιθυμούν να στραφούν κατά αυτών των αποφάσεων, ότι η ΠΑΣΚ θα παράσχει τη νομική υποστήριξη.

 

          Γραμματεία ΠΑΣΚ

Υπαλλήλων Υπ. Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης