ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΣΥΠΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΜΤΠΥ

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ο.Σ.ΥΠ.Ε.

Μέλος ΑΔΕΔΥ

Δραγατσανίου 8,  Τ.Κ. 10110,  τηλ.: 2105226008 , fax: 2103215924,

Email: rg.pkapy@epyso, website: www.osype.gr

 

                                                                        Αθήνα 3 Απριλίου 2017

 

Συνάντηση ΔΣ ΟΣΥΠΕ με τον Πρόεδρο του ΜΤΠΥ

Την Πέμπτη 30 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε, μετά την άμεση ανταπόκριση σε σχετικό αίτημα της Ομοσπονδίας μας, συνάντηση αντιπροσωπείας του ΔΣ της ΟΣΥΠΕ και του Συλλόγου Υπαλλήλων ΜΤΠΥ (μέλος της Ομοσπονδίας μας)  με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Μ.Τ.Π.Υ κ. Ηλία Μπάρδα.

Κατά την συζήτηση, παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο και μέλη του ΔΣ η ταυτότητα της Ομοσπονδίας μας και ο ρόλος της στην προσπάθεια των προηγούμενων ετών για τη σωτηρία του Μ.Τ.Π.Υ. και τη διατήρηση αξιοπρεπών παροχών και υπηρεσιών στους εν ενεργεία Δημοσίους Υπαλλήλους και στους συνταξιούχους/μερισματούχους του Ταμείου.

Τέθηκε το ζήτημα της επαναφοράς του πόρου 3% υπέρ του ΜΤΠΥ που καταργήθηκε με μνημονιακούς Νόμους και είχε ως αποτέλεσμα την δραματική επιδείνωση των ταμειακών διαθεσίμων του ταμείου και τις τεράστιες μειώσεις των  μερισμάτων.

Υπήρξε ρητή διαβεβαίωση του κ. Μπάρδα ότι στηρίζει απόλυτα αυτό το αίτημα.

Επίσης, τέθηκε το ζήτημα της απώλειας πόρων (περίπου 24 εκατ.€ ετησίως) που προκύπτει από την πρόσφατη εγκύκλιο Χουλιαράκη-Πετρόπουλου με την οποία καταργείται η κράτηση επί του εικονικού ποσού των 140,80€. Ενημερωθήκαμε ότι προωθείται από τα αρμόδια Υπουργεία νομοθετική διάταξη προκειμένου να αναπληρωθεί αυτή η απώλεια.

Συζητήθηκε επίσης το θέμα της αναγκαιότητας να “χτιστεί” από το Ταμείο ένα αποθεματικό ώστε να χρηματοδοτηθούν οι μελλοντικές ανάγκες καταβολής μερισμάτων αλλά και να επανέλθει η δυνατότητα χορήγησης χρηματικών διευκολύνσεων (δανείων) προς του μετόχους/μερισματούχους.

Επισημάνθηκε από τον κ. Μπάρδα η ανάγκη διαφύλαξης και αξιοποίησης της περιουσίας του Ταμείου, η οποία αποτελεί περιουσία των Δημοσίων Υπαλλήλων και των συνταξιούχων.

Τέλος,  ενημερώσαμε τον Πρόεδρο του Μ.Τ.Π.Υ. για τη συμμετοχή μας στο Απεργιακό μέτρο της ΑΔΕΔΥ ενάντια στην αξιολόγηση.

           

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

 

 

 

ΗΛΙΑΣ ΚΙΟΥΛΟΣ

 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΟΣ