ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΣΥΠΕ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑΤΑ – ΑΘΗΝΑ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ο.Σ.ΥΠ.Ε.

Μέλος ΑΔΕΔΥ

Δραγατσανίου 8,  Τ.Κ. 10110,  τηλ.: 2105226008 , fax: 2103215924,

Email: rg.pkapy@epyso, website: www.osype.gr

                                                                       

Αθήνα 19 Ιουνίου 2017

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Ομοσπονδία μας, έχει παρουσιάσει και επικοινωνήσει εγκαίρως τις θέσεις και προτάσεις της για τον Οργανισμό και έχει καταγγείλει την προχειρότητα, την απαξίωση και τον ευτελισμό των σχετικών ακολουθούμενων εκ μέρους της Πολιτικής Ηγεσίας διαδικασιών.

Η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Έφη Αχτσιόγλου, προωθώντας  τη δημοκρατία στο χώρο του Υπουργείου μας και ενισχύοντας το διάλογο με την Ομοσπονδία μας, δεν έχει ανταποκριθεί μέχρι σήμερα στο αίτημά μας για συνάντηση, ενημέρωση και διαβούλευση επί του τελικά διαμορφωθέντος Σχεδίου Οργανογράμματος.

Αιφνιδιαζόμενοι για μια ακόμη φορά, πληροφορηθήκαμε ότι το Σχέδιο Οργανογράμματος βρίσκεται επί του παρόντος στο ΣτΕ για έλεγχο, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε το ακριβές περιεχόμενό του και την προωθούμενη από την Πολιτική Ηγεσία  φιλοσοφία αναδιοργάνωσης των δομών των Υπηρεσιών μας.   

Ζητούμε για άλλη μια φορά από την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου μας να αναλάβει τις ευθύνες της, για τις όποιες αστοχίες της και κινδύνους που εγκυμονεί η ακολουθούμενη διαδικασία αναμόρφωσης του Οργανισμού του Υπουργείου μας, επαναλαμβάνοντας ότι στο νέο Οργανισμό θα πρέπει να έχουν ληφθεί υπόψη οι  αποφάσεις των συνδικαλιστικών μας οργάνων, να εξασφαλιστεί  η  ισόρροπη δομική αναδιάρθρωση με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών μας και η διαφύλαξη του ενιαίου του Υπουργείου μας, με τους πυλώνες της Εργασίας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της Επιθεώρησης Εργασίας.

 

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

 

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

 

 

 

ΗΛΙΑΣ ΚΙΟΥΛΟΣ

 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΟΣ