ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΣΥΠΕ – ΑΘΗΝΑ 21.11.2014

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ο.Σ.ΥΠ.Ε.

Δραγατσανίου 8,  Τ.Κ. 10110,  τηλ.: 2105226008 , fax: 2103215924,

Email: rg.pkapy@epyso, website: www.osype.gr

 

                                                                        Αθήνα 21 Νοεμβρίου 2014

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Στη σημερινή πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και του εφιαλτικού εργασιακού τοπίου στη χώρα μας, μας προκαλούνται εύλογες αμφιβολίες και ερωτηματικά για τους σκοπούς που καλείται  να εξυπηρετήσει η δημοσίευση  σχετικού άρθρου στον ηλεκτρονικό τύπο (www.tovima.gr/PrintArticle/?aid=652279, 20/11/2014) περί δήθεν συμφωνίας κυβέρνησης – τρόικας στην τηλεδιάσκεψη της Πέμπτης 19.11.2014, για την μεταφορά του Σ.ΕΠ.Ε. στο υπουργείο Οικονομικών εντός του 2015.

Αυτοί που δημιουργούν ζήτημα, είναι αυτοί που έχουν κουρελιάσει  τις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας, τα κοινωνικά, συλλογικά και δημοκρατικά μας δικαιώματα και το ίδιο το Σύνταγμα, αυτοί που επιθυμούν την εξάλειψη του συστήματος Επιθεώρησης Εργασίας και της κοινωνικής χρησιμότητας του Υπουργείου μας, που επιζητούν  την επικράτηση λογικών και πολιτικών φοροεισπρακτικής και μόνο αντίληψης και  αποπροσανατολισμού από τα κύρια προβλήματα των εργασιακών σχέσεων, αυτοί που συνεχίζουν ακατάπαυστα να επιδεικνύουν ακραία κοινωνική αναλγησία και ανευθυνότητα.

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι οι υπάλληλοι του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας και του Σ.ΕΠ.Ε είμαστε εδώ, ενωμένοι και δυνατοί, να εκπληρώσουμε την αποστολή μας, να προασπίσουμε ποιοτικά, αποτελεσματικά και αποδοτικά τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων και να επιβάλλουμε τη νομιμότητα στις εργασιακές σχέσεις, συμβάλλοντας με τα ελάχιστα μέσα που διαθέτουμε τα μέγιστα στη κοινωνία μας και σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε την αλλοίωση της αποστολής μας και την απαξίωση του ρόλου μας. Όσοι πολιτικά και κοινωνικά ανεύθυνοι έχουν ως στόχο την υποβάθμιση και διάλυση των Eπιθεωρήσεων Eργασίας και την κατάργηση του Υπουργείου Εργασίας, να μην τολμήσουν να το πράξουν, διότι θα τους απαντήσουμε σθεναρά και ηχηρά. Το Υπουργείο Εργασίας, διαδραματίζει και θα συνεχίσει να διαδραματίζει ρόλο θεμελιώδους σημασίας για την κοινωνία μας, την οικονομία μας και την ανάπτυξη του τόπου μας εν γένει.

            Ο Ειδικός Γραμματέας του Σ.ΕΠ.Ε. κ. Κωνσταντίνος Πανταζής και ο Πρόεδρος της Γ.Σ.Ε.Ε. κ. Γιάννης Παναγόπουλος, μας εξέφρασαν την απόλυτη διαφωνία τους και αντίθεση σε οποιαδήποτε ενέργεια ή σκέψη μεταφοράς του Σ.ΕΠ.Ε. στο Υπουργείο Οικονομικών.

            Ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννης Βρούτσης, μας ξεκαθάρισε και μας διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι δεν υφίσταται κανένα θέμα και ενδεχόμενο  μεταφοράς του Σ.ΕΠ.Ε. από το Υπουργείο Εργασίας στο Υπουργείο Οικονομικών.  

 

 

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ

ΟΤΙ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ  ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ Ή ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΠΟΚΟΠΗΣ ΤΟΥ Σ.ΕΠ.Ε. ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ.

           

             

 

 

 

Από τα Δ.Σ. της Ο.Σ.ΥΠ.Ε. και των Συλλόγων Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας, Γ.Γ.Κ.Α. & Μ.Τ.Π.Υ.

.