ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. – Γ.Σ.Ε.Ε. – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο.Σ.ΥΠ.Ε. 21.11.2014

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ο.Σ.ΥΠ.Ε.

Δραγατσανίου 8,  Τ.Κ. 10110,  τηλ.: 2105226008 , fax: 2103215924,

Email: rg.pkapy@epyso, website: www.osype.gr

 

                                                                        Αθήνα 21 Νοεμβρίου 2014

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

            Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Η Κυβέρνηση εμμένει και συνεχίζει ακάθεκτη την καταστροφική πολιτική της βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής, της αποσάθρωσης των εργασιακών, μισθολογικών, ασφαλιστικών – συνταξιοδοτικών, συλλογικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, εις βάρος των εργαζομένων και της Κοινωνίας.

Είναι σαφές ότι, προτεραιότητά της ήταν και θα είναι η εφαρμογή και υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων και στρατηγική της επιδίωξη η διαρκής  αποδιάρθρωση των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων,  παρά την σημερινή ρητορική της και τις διαβεβαιώσεις της ότι το τέλος των μνημονίων είναι πολύ κοντά. Οποιαδήποτε προσπάθεια εξωραϊσμού δεν μπορεί να αντιστρέψει τη ζοφερή πραγματικότητα της συνεχούς επιδείνωσης της καθημερινότητας, κυρίως των λαϊκών στρωμάτων, αλλά και την εμμονή της κυβέρνησης στη διαιώνιση των πολιτικών της ακραίας λιτότητας.

Αυτή η πολιτική της σκληρής,  μονόπλευρης και ακραίας λιτότητας, της φορολογικής λεηλασίας, του αυταρχισμού και περιορισμού των συλλογικών δικαιωμάτων, της πλήρους ισοπέδωσης της εργασίας, της φτώχειας, των απολύσεων και της ανεργίας, της δραματικής μείωσης εισοδημάτων, της ανατροπής των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, της διάλυσης του Κοινωνικού Κράτους, της Υγείας, της Παιδείας, των Δημοσίων Υπηρεσιών και της εκποίησης του Δημόσιου Πλούτου, πρέπει να ανατραπεί.

Η Γενική Απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Γ.Σ.Ε.Ε. στις 27 Νοεμβρίου 2014 πρέπει να αποτελέσει ένα κορυφαίο συνδικαλιστικό και πολιτικό γεγονός. Να γίνει καταλύτης για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και εκείνων που τις αποφασίζουν και τις στηρίζουν. Πρέπει να σηματοδοτήσει την αντίθεση στην πολιτική κυβέρνησης και τρόικας, καθώς θα επιχειρήσουν να περάσουν με κάθε τρόπο και νέα αντιλαϊκά μέτρα το επόμενο διάστημα. Η κοινή απεργία πρέπει να αποτελέσει για κάθε εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο, νέο, μια ευκαιρία για μετατροπή της δικαιολογημένης οργής και αγανάκτησής τους σε οργανωμένο αγώνα για ανατροπή αυτής της πολιτικής.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις – Απρόσκοπτη μισθολογική εξέλιξη. Καμία σύνδεση μισθού και βαθμού.
  • Ακύρωση της «αξιολόγησης» και του «επανελέγχου» μετατροπής των συμβάσεων. Αποτροπή των απολύσεων και κατάργηση των Ν. 4250/2014 και 4281/2014.
  • Επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων Δημοσίων Υπαλλήλων και κατάργηση του νόμου της διαθεσιμότητας. Μόνιμη και σταθερή εργασία, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους.
  • Υπεράσπιση του δημόσιου ασφαλιστικού συνταξιοδοτικού συστήματος και του συστήματος δημόσιας υγείας.
  • Ανατροπή της άδικης και ταξικής, σε βάρος των εργαζομένων και των αδύναμων στρωμάτων της κοινωνίας, φορολογίας με την άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και την εφαρμογή ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος.
  • Υπεράσπιση της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.
  • Ανατροπή των αντεργατικών μνημονιακών πολιτικών και νόμων.

 

            Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Έπειτα από κοινή συνεδρίαση των Διοικητικών Συμβουλίων της Ομοσπονδίας και των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων μας (Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας, Σύλλογος Υπαλλήλων Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Σύλλογος Υπαλλήλων Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων), που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21.11.2014 και ώρα 11.00΄, αποφασίστηκε η καθολική συμμετοχή μας στις ανωτέρω κινητοποιήσεις.  

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΟΛΟΙ στη  ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ την Πέμπτη  27 Νοεμβρίου 2014, στα Απεργιακά Συλλαλητήρια και στην Απεργιακή Συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος – 11.00 π.μ. (προσυγκέντρωση Υπαλλήλων του Υπουργείου μας, ώρα 10.30΄, στην οδό Σταδίου 29).

Να συναντηθούμε και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τους ανέργους, τους νέους, τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, για να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης και ανατροπής των πολιτικών αυτών.

  Να διεκδικήσουμε μια άλλη οικονομική και κοινωνική πολιτική που θα προωθεί την κοινωνική σύγκλιση και θα έχει στο επίκεντρο τις δυνάμεις της εργασίας, τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

 

            ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014.

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ……. ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ.

 

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

 

 

 

ΙΩΑΝΝΑ ΤΣΑΚΝΙΑ

 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΟΣ

 

.