ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΓΚΑ 08.05.2015

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ

Σταδίου 29, Τ.Κ. 10110

Τηλ.:210 3368146                                

Φαξ:210 3368147                            Αθήνα,  8.5.2015

Email: sylggka@gmail.com                        

                                                    

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,

Ο Σύλλογός μας θέλοντας να έχει μία άμεση επαφή με την Πολιτική Ηγεσία, συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Δημήτρη Στρατούλη, την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015.

Ο Υπουργός, αρχικά υπογράμμισε εκ νέου και αναγνώρισε την αναγκαιότητα η Κοινωνική Ασφάλιση να είναι απολύτως αλληλένδετη με την Εργασία και αφού μας ενημέρωσε για την επικείμενη νέα διαδικασία συγκρότησης νέων οργανογραμμάτων, η οποία θα ξεκινήσει σύντομα από το ΥΔΜΗΔ, μας διαβεβαίωσε ότι θα ζητηθούν εγκαίρως και διεξοδικώς οι απόψεις του Συλλόγου σχετικώς με το θέμα.

Διεμήνυσε την πρόθεσή του να λαμβάνει υπόψη του, τόσο τις υπηρεσιακές εισηγήσεις, όσο και να διαλέγεται με τα συλλογικά μας όργανα για τα θέματα που αφορούν στους εργαζόμενους. Σε κάθε περίπτωση μας διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να λειτουργήσει με κομματικά κριτήρια και δεν πρόκειται να αιφνιδιάσει κανέναν με μετακινήσεις και «προωθήσεις» υπηρεσιακών στελεχών.

Επίσης, ζητήθηκε από το Σύλλογο να συνδράμει τα μέγιστα στην καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών, σε μία δύσκολη, τεταμένη και πιεστική συγκυρία για όλους (ασφαλισμένους αλλά και υπαλλήλους), πράγμα στο οποίο και ασφαλώς συμφωνήσαμε, αλλά ζητήθηκε από μεριάς μας και η δυνατότητα σε συνεργασία με τη Γενική Δ/νση Διοικητικής Υποστήριξης του Υπουργείου και τη σχετική έγκριση από το ΥΔΜΗΔ, να υπάρξει ένα ωράριο υποδοχής κοινού για την κοινωνική ασφάλιση (όπως στο ΙΚΑ).  

Εκτέθηκε το ζήτημα της διάθεσης του 3ου ορόφου του κτιρίου του Υπουργείου επί της οδού Σταδίου 29 για τις ανάγκες μεταστέγασης είτε της Κεντρικής Υπηρεσίας του Σ.ΕΠ.Ε., είτε των Υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Πρόνοιας, ενώ για τη στελέχωση των Υπηρεσιών μας ανέφερε ότι αποτελούν ζητήματα που θα απαντηθούν με πολιτική απόφαση έπειτα από την καταγραφή και αξιολόγηση των αιτημάτων των Φορέων, τον προγραμματισμό προσλήψεων και τις προτεραιότητες που έχουν δοθεί.

 Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι με μια Κυβέρνηση που έχει αναλάβει μόλις τρείς μήνες, δεν μπορούν να υπάρξουν απαντήσεις  σε όλα τα θέματα του χώρου μας, αλλά σε ένα καλό κλίμα που διαφάνηκε, ο Σύλλογός μας, όπως κάθε φορά, θα εξαντλεί πάντα τον διάλογο αλλά και θα πρωτοστατεί στις σημαντικές «προκλήσεις», με πρωταρχικό μέλημα την αποτελεσματικότητα της δράσης και των αγώνων, τη δημοκρατική λειτουργία, την ενότητα, την αξιοκρατία, τη σύνθεση στις απόψεις, την αλληλεγγύη και την προάσπιση όλων των συναδέλφων του Υπουργείου μας χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς, μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες και συντεχνιακές αντιλήψεις.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

 

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ           ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ

.