ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΣΥΠΕ 19.1.2016 – ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ο.Σ.ΥΠ.Ε.

Μέλος ΑΔΕΔΥ

Δραγατσανίου 8,  Τ.Κ. 10110,  τηλ.: 2105226008 , fax: 2103215924,

Email: rg.pkapy@epyso, website: www.osype.gr

 

                                                                        Αθήνα 19 Ιανουαρίου 2016

 

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

            Η  συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πιστά προσηλωμένη στις αδιέξοδες και καταστροφικές για την ελληνική οικονομία μνημονιακές πολιτικές, ετοιμάζει την κατεδάφιση του εναπομείναντος συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης.

            Αφού προχώρησε, στην κατάργηση των κατώτατων ορίων σύνταξης για όσους συνταξιούχους δεν έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας τους, στη μείωση των νέων κατώτερων συντάξεων κατά 22%, σε αυξήσεις των εισφορών για περίθαλψη, σε ακραίες επιβαρύνσεις στα όρια ηλικίας για πρόωρη σύνταξη και ανατροπές ακόμη και σε θεμελιωμένα δικαιώματα,  με ένα νέο Σχέδιο – Πρόταση για το ασφαλιστικό, εξαπολύει μια σφοδρή επίθεση εναντίον των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

            Με το νέο κυβερνητικό σχέδιο προβλέπεται, σοβαρή μείωση για τις συντάξεις, κυρίως για όσους έχουν συμπληρώσει από 20 έτη ασφάλισης και άνω, σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ, επαναϋπολογισμός των συντάξεων που ήδη καταβάλλονται, αύξηση εισφορών επικουρικών, μείωση οικογενειακών επιδομάτων που χορηγούν τα ταμεία στους συνταξιούχους με προστατευμένα μέλη, αύξηση ποσών για αναγνώριση πλασματικών ετών, ενοποίηση όλων των ταμείων κύριας σύνταξης σε ένα, καθώς και άλλες αντιασφαλιστικές παρεμβάσεις, που θα πλήξουν ανεπανόρθωτα την ελληνική κοινωνία, τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.

            Πρόκειται για ακόμη μια προσπάθεια αντιεργατικής – αντιασφαλιστικής αναδιάρθρωσης με αστήρικτα και ψευδή κυβερνητικά επιχειρήματα, η οποία αφενός δεν θα απαντήσει στα υπάρχοντα προβλήματα βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος, αφετέρου θα διαλύσει ότι έμεινε όρθιο από το Δημόσιο Ασφαλιστικό Σύστημα, μετατρέποντάς το σε ανταποδοτικό και τις συντάξεις σε επιδόματα, στοχεύοντας στην ιδιωτικοποίησή του.

           

Εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, άνεργοι, συνταξιούχοι, βιοπαλαιστές, αγρότες,  νέοι και νέες, όλοι μαζί να αγωνιστούμε σθεναρά για την ανατροπή της αντιαασφαλιστικής πολιτικής της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.  

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Την 15 Ιανουαρίου 2016, σε κοινή συνεδρίαση των Δ.Σ. της ΟΣΥΠΕ και των Συλλόγων Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας, ΓΓΚΑ και ΜΤΠΥ, τα συνδικαλιστικά όργανα του Υπουργείου μας -αφού εκφράσαμε την αντίθεσή μας στο κυβερνητικό σχέδιο λεηλασίας των συντάξεων και διάλυσης του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης και καταγγείλαμε τις μεθόδους της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προπαγάνδας και εκφοβισμού που έφτασε μέχρι και το σημείο χρήσης αστυνομικής καταστολής ενάντια στους χιλιάδες εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους και νέους, που διαδήλωσαν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου και το Υπουργείο μας την Παρασκευή 8.1.2016-, δηλώσαμε την αποφασιστικότητά μας να αγωνιστούμε μαζί με όλες τις δυνάμεις της κοινωνίας για την αποτροπή των πολιτικών κατεδάφισης της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Αποφασίσαμε επίσης, με ευθύνη των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων να διοργανωθούν το αμέσως προσεχές διάστημα ενημερωτικές Γενικές Συνελεύσεις για το Ασφαλιστικό και επισκέψεις στους χώρους εργασίας για την ενημέρωση και κινητοποίηση των συναδέλφων μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας  να συμμετέχουν στη  ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την Πέμπτη  4 Φεβρουαρίου  2016, και στα Απεργιακά Συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν.

 

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

 

 

 

ΗΛΙΑΣ ΚΙΟΥΛΟΣ

 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΟΣ

 

.