ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΣΥΠΕ, ΑΘΗΝΑ 09.10.2015

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ο.Σ.ΥΠ.Ε.

Μέλος ΑΔΕΔΥ

Δραγατσανίου 8,  Τ.Κ. 10110,  τηλ.: 2105226008 , fax: 2103215924,

Email: rg.pkapy@epyso, website: www.osype.gr

                                                                        Αθήνα 9 Οκτωβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την 1η Οκτωβρίου 2015, ημέρα Πέμπτη και ώρα 12.30΄, πραγματοποιήθηκε κοινή συνεδρίαση των Διοικητικών Συμβουλίων της Ο.Σ.ΥΠ.Ε. και των Συλλόγων, Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας, Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων προκειμένου να συζητηθούν οι επιπτώσεις του νέου Μνημονίου, να εκτιμηθεί η κατάσταση έπειτα από τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις και να αποφασιστούν ενέργειές μας ενόψει των επερχόμενων σκληρών μέτρων και προκλήσεων στα εργασιακά, συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα.

            Της συνεδρίασης των Δ.Σ.,  είχε προηγηθεί την ίδια ημερομηνία και ώρα 11.00΄, στην αίθουσα του 4ου ορόφου του Υπουργείου, κατόπιν σχετικής προσκλήσεως του Γ. Γραμματέα του Υπουργείου, συνάντηση της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου μας με τους Προϊσταμένους των Γενικών Διευθύνσεων, τους Διευθυντές, τους Τμηματάρχες και Υπαλλήλους όλων των Υπηρεσιών του Υπουργείου και στην οποία δεν προσκλήθηκαν τα συνδικαλιστικά όργανα του Υπουργείου μας. Στην ανωτέρω συνάντηση για μια ακόμη φορά ακούστηκαν από την Πολιτική μας Ηγεσία όμορφα λόγια, ευχαριστίες, καλές προθέσεις και καλέσματα για δημιουργική συμμετοχή όλων των συναδέλφων μας στην υλοποίηση της πολιτικής του Υπουργείου. Μιας πολιτικής που εκτιμούμε ότι θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη συρρίκνωση των εισοδημάτων και φτωχοποίηση του ελληνικού λαού, θα είναι η χαριστική βολή στα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα εργαζομένων και συνταξιούχων αλλά και στο ίδιο το σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, που θα υλοποιήσει 48 προαπαιτούμενα μέσα σε μόλις 30 ημέρες και που ετοιμάζεται να προωθήσει και μια δεύτερη λίστα με προαπαιτούμενα προκειμένου να ολοκληρωθεί επιτυχώς η αξιολόγηση.   

            Τα συνδικαλιστικά όργανα του Υπουργείου μας στη συνεδρίασή τους που ακολούθησε της ανωτέρω συναντήσεως με την Πολιτική Ηγεσία, εξέφρασαν τη διαφωνία τους και την αποδοκιμασία τους με την ακολουθούμενη σκληρή κυβερνητική πολιτική των μνημονίων, μέσα από την οποία τα τελευταία πέντε χρόνια ο κόσμος της εργασίας οδηγήθηκε σε βίαιη συρρίκνωση των εισοδημάτων του, αυξήθηκε η ανεργία, η υπερφορολόγηση των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, καταργήθηκαν δημοκρατικές κατακτήσεις και καταλύθηκαν θεμελιώδη δικαιώματα.

            Αποφασίστηκε μέσα από ενιαία και συντονισμένη συνδικαλιστική δράση και σε συνεννόηση και συνεργασία με την ΑΔΕΔΥ να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και να προετοιμαστούν απεργιακές κινητοποιήσεις ενόψει των επερχόμενων σκληρών μέτρων και προκλήσεων στα εργασιακά, συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα.

            Αποφασίστηκαν επιπλέον, η κατάθεση προτάσεων από τους Πρωτοβάθμιους Συλλόγους για την αναμόρφωση και επικαιροποίηση του δικεδικητικού μας πλαισίου που είχε υποβληθεί στην Πολιτική Ηγεσία τον Απρίλιο του 2015,  ο προγραμματισμός συνάντησης με την Πολιτική Ηγεσία, καθώς επίσης διατυπώθηκαν προτάσεις αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες του πολέμου στη Συρία,  σχετικές ενέργειες και πρωτοβουλίες τις οποίες θα αναλάβουν και θα αποφασίσουν τα Διοικητικά Συμβούλια των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων σε συνεργασία και σε συντονισμό με την Ομοσπονδία.             

                                                           

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

 

 

 

ΗΛΙΑΣ ΚΙΟΥΛΟΣ

 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΟΣ

 

.