ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΣΥΠΕ, ΑΘΗΝΑ 09.10.2015

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ο.Σ.ΥΠ.Ε.

Μέλος ΑΔΕΔΥ

Δραγατσανίου 8,  Τ.Κ. 10110,  τηλ.: 2105226008 , fax: 2103215924,

Email: rg.pkapy@epyso, website: www.osype.gr

 

                                                                        Αθήνα 9 Οκτωβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

             Η Κυβέρνηση παρά τις τυμπανοκρουσίες για διαφάνεια, εκσυγχρονισμό και αποτελεσματικότητα στο δημόσιο τομέα, εδώ και οκτώ μήνες συντηρεί το καταδικασμένο μοντέλο διακυβέρνησης προηγούμενων κυβερνήσεων.

             Η υπόσχεση για «μεγάλη ριζοσπαστική αλλαγή» στη δημόσια διοίκηση με ένα νέο διαφανές σύστημα αξιολόγησης και κινητικότητας καθώς και ένα αξιοκρατικό σύστημα επιλογής προϊσταμένων, φαίνεται να βρίσκει γρήγορα πρόσφορο έδαφος στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

            Τη στιγμή  που μεθοδεύεται προκλητικά η χαριστική βολή στα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα εργαζομένων και συνταξιούχων αλλά και στο ίδιο το σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου μας επιδεικνύοντας ακραία παλαιοκομματική αντίληψη, αποφάσισε να απομακρύνει από τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων, την Γενική Διευθύντρια κ. Άρτεμις Δεδούλη, ένα σημαντικό σε κοινωνικοασφαλιστική εμπειρία  στέλεχος του Υπουργείου μας.

 Επιλέγει μάλιστα συνειδητά να την μετακινήσει ως Γενική Διευθύντρια στη Γενική Γραμματεία Πρόνοιας με την ανεδαφική αιτιολογία της «δήθεν» αξιοποίησής της, υποτιμώντας το σημαντικό έργο, τις δεξιότητες και τις ικανότητες των συναδέλφων της Γενικής Γραμματείας Πρόνοιας που θα μπορούσαν κάλλιστα να στελεχώσουν την συγκεκριμένη θέση, υπηρετώντας την με αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητα.

Μας προκαλεί επομένως εύλογες αμφιβολίες και ερωτηματικά για τους σκοπούς που καλείται να εξυπηρετήσει η συγκεκριμένη απόφασή της να καλύψει τις ανάγκες της Γενικής Διεύθυνσης Πρόνοιας από ένα στέλεχος απόλυτα εξειδικευμένο στον τομέα Κοινωνικής Ασφάλισης. Οφείλει επίσης να μας απαντήσει  γιατί επί επτά μήνες έχει αφήσει ακέφαλη τη συγκεκριμένη θέση, σε μια μάλιστα δύσκολη κοινωνικοοικονομική συγκυρία, όπου η κυβέρνηση έχει θέσει ως υψηλή προτεραιότητά της τα ζητήματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης.        

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την αυθαίρετη και αναίτια μετακίνηση της συναδέλφου Γενικής Διευθύντριας Κοινωνικής Ασφάλισης.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τη συγκεκριμένη επιλογή της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου μας, που αντί να στοχεύει στην αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, φαίνεται να αντιμετωπίζει το χώρο του Υπουργείου μας ως λάφυρο εξουσίας.

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΝΟΙΟΚΡΑΤΙΑΣ,  που έχει ως επιδιωκόμενο σκοπό, την αδιαφανή ιδιωτικοποίηση της δημόσιας διοίκησης, το «πογκρόμ διώξεων» στον κρατικό μηχανισμό και τη χειραγώγηση του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος, που στηρίζει φαινόμενα ανθρωποφαγίας, περιθωριοποίησης του στελεχιακού δυναμικού, αυθαιρεσίας και στρέβλωσης κάθε έννοιας αντικειμενικής και δίκαιης κρίσης.

 ΚΑΛΟΥΜΕ την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου μας, να αναλάβει τις ευθύνες της και να αξιοποιήσει αξιοκρατικά και μακριά από κομματικές σκοπιμότητες και ολοκληρωτικές αντιλήψεις, τις δεξιότητες του ανθρώπινου δυναμικού του Υπουργείου μας, για τη δημόσια ωφέλεια και το υπερέχον δημόσιο συμφέρον, για τη μέγιστη ικανοποίηση και ποιοτική εξυπηρέτηση του πολίτη, για την καλύτερη δυνατή προστασία των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων που έχουν καταπατηθεί βάναυσα μέσω των αδιάκοπων εφαρμοζόμενων μνημονιακών πολιτικών.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Σ.ΥΠ.Ε.

.