ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΣΥΠΕ_ΑΘΗΝΑ 31.05.2021_ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ο.Σ.ΥΠ.Ε.

Μέλος ΑΔΕΔΥ

Δραγατσανίου 8,  Τ.Κ. 10110,  τηλ.: 2105226008 , fax: 2103215924,

Email: rg.pkapy@epyso, website: www.osype.gr

 

                                                                        Αθήνα 31 Μαΐου 2021

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ  ΑΠΕΡΓΙΑ

         ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Απεργιακή Συγκέντρωση ώρα 08.00΄, στην είσοδο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (Σταδίου 29)

 

ΠΕΜΠΤΗ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Απεργιακή Συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος ώρα 11.00΄

Προσυγκέντρωση ώρα 10.30΄, στην είσοδο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (Σταδίου 29)

Συναδέλφισες –Συνάδελφοι

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. και ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, χωρίς κανένα δισταγμό επιχειρούν να ισοπεδώσουν εντελώς τα θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες του κόσμου της εργασίας, φέροντας προς ψήφιση ένα αντιλαϊκό και αντεργατικό νομοσχέδιο που καταργεί δικαιώματα και κοινωνικές κατακτήσεις αιώνων.

Ένα νομοσχέδιο-έκτρωμα, χωρίς αναπτυξιακό προσανατολισμό, με αντιμεταρρυθμίσεις για την περαιτέρω απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και εις βάρος του υγιούς ανταγωνισμού των επιχειρήσεων, που θα μας γυρίσει δεκαετίες πίσω, που έρχεται να εξοφλήσει προεκλογικά γραμμάτια για να εξυπηρετήσει πελατειακές σχέσεις και ασύδοτους εργοδότες.

Ένα νομοσχέδιο που προτάσσει το ατομικό έναντι του συλλογικού εργατικού δικαίου, που αποδομεί τον κοινωνικό χαρακτήρα του Υπουργείου Εργασίας και τον βασικό πυλώνα του που είναι η ίδια η εργασία και που εκχωρεί την ευθύνη ελέγχου της αγοράς εργασίας  σε μια Αρχή με διορισμένο από την κυβέρνηση «Μάναντζερ-Διοικητή», με αμφίβολες συνταγματικά επιτρεπτές υπερεξουσίες (από το υπηρεσιακό status quo, μέχρι το μισθολογικό, μέχρι το πειθαρχικό, μέχρι το οργανωτικό των ίδιων των θέσεων προσωπικού), για τη λειτουργία της Επιθεώρησης Εργασίας σύμφωνα με τις αρχές και τους όρους  του Νέου Δημόσιου Μάναντζμεντ (New Public Management) και τα δεδομένα του αγγλοσαξονικού φιλελεύθερου μοντέλου εργασιακών σχέσεων.

Ένα νομοσχέδιο που καταργεί το Σ.ΕΠ.Ε., μια από τις καλύτερα λειτουργούσες Υπηρεσίες του Δημοσίου Τομέα που υπόκειται και σε κοινωνικό έλεγχο, που διαθέτει σύγχρονα πληροφοριακά συστήματα, εφαρμόζει εδώ και πολλά χρόνια με επιτυχία τη διοίκηση μέσω στόχων καθώς και επιχειρησιακά σχέδια στην ελεγκτική του δράση, με θετικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας. Η Επιθεώρηση Εργασίας αποκόπτεται από το φυσικό του φορέα που είναι το Υπουργείο Εργασίας επειδή ο Υπουργός θέλει να απεμπολήσει τις πολιτικές του ευθύνες για την προστασία της  εργασίας μέσα στις συνθήκες εργασιακής ζούγκλας που την έχουν οδηγήσει οι κοινωνικά ανεύθυνες πολιτικές.

Ένα νομοσχέδιο που δεν θέτει καμία εγγύηση, κανένα κριτήριο, καμία ανεξαρτησία του Επιθεωρητή Εργασίας, καμία στοιχειώδη διασφάλιση ούτε των Επιθεωρητών, αλλά ούτε και κανενός εν γένει υπαλλήλου της «δήθεν» Ανεξάρτητης Αρχής και κανέναν φραγμό ελέγχου στον τρόπο άσκησης των υπερεξουσιών του Μάνατζερ – Διοικητή. Παρίσταται άδηλο πώς διασφαλίζεται –σύμφωνα με τις διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας μας και του μέχρι σήμερα ισχύοντος θεσμικού πλαισίου- η ανεξαρτησία των Επιθεωρητών και η πραγματική άσκηση των καθηκόντων τους χωρίς τον κίνδυνο υπηρεσιακών μεταβολών/δυσμένειας/δίωξης κ.ο.κ συνεπεία του τρόπου άσκησης των καθηκόντων τους, όταν εξαρτώνται πλήρως, αποκλειστικώς και ανέλεγκτα από την απεριόριστη εξουσία του Διοικητή της Αρχής.

Σ’ αυτό τον απροκάλυπτο πόλεμο της κυβέρνησης στα δικαιώματα και στις κατακτήσεις των εργαζομένων απαντάμε αγωνιστικά και ενωμένοι όλοι μαζί οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα συμμετέχοντας κατ’ αρχάς σε όλα τα απεργιακά μέτρα και τις κινητοποιήσεις.

Έπειτα από κοινή συνεδρίαση των Διοικητικών Συμβουλίων της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Εργασίας (Ο.Σ.ΥΠ.Ε.) και του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ η κήρυξη από την Ομοσπονδία μας 24ωρης ΑΠΕΡΓΙΑΣ για την ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021, καθώς  και η συμμετοχή μας στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για την ΠΕΜΠΤΗ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους συναδέλφους του Υπουργείου μας και του Σ.ΕΠ.Ε., να ενωθούμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και να αγωνισθούμε δυναμικά για να μην περάσει αυτό το αντεργατικό νομοσχέδιο – έκτρωμα.

 ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους συναδέλφους του Υπουργείου μας και του Σ.ΕΠ.Ε. να συμμετέχουν μαζικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις για να δώσουμε ένα δυναμικό παρών και ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης και ανατροπής αυτού του αντεργατικού νομοσχεδίου.

 ΚΑΛΟΥΜΕ τους Πρωτοβάθμιους Συλλόγους μας να προβούν σε κάθε απαραίτητη ενέργεια και δράση για την επιτυχία των απεργιακών κινητοποιήσεων.

 

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ Σ.ΕΠ.Ε.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

  

ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

 

ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΗΛΙΑΣ ΚΙΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΟΣ