ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΓΚΑ 24-05-13

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
Σταδίου 29, Τ.Κ. 10110                                                                                                   Αθήνα,  24.05.2013
Τηλ.:210 3368103/210 3368174                                                                                                                                                                 

 

         ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σε συνέχεια της από 16-05-2013 συνάντησης μας με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου κ. Άννα Στρατινάκη, παρουσία όλων των Γενικών Διευθυντών, με θέμα την αναλυτική ενημέρωση μας σχετικά με τη διαδικασία σχεδιασμού των Περιγραμμάτων Θέσεων Εργασίας του Υπουργείου, αλλά και μετά την αποστολή του σχεδίου Π.Δ. που περιλαμβάνει το νέο οργανόγραμμα και την τελευταία εκτενέστατη σύσκεψη στις 22-05-2013  των Γενικών Διευθυντών με τη Γενική Γραμματέα, το Δ.Σ. του Συλλόγου σε συνεδρίαση του σήμερα, 24-05-2013, εξέτασε όλα τα δεδομένα που είναι σε θέση να γνωρίζει.

Ξεκάθαρη θέση του Συλλόγου μας είναι η διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. Ομόφωνη απόφαση μας είναι ότι σε καμία περίπτωση δε θα δεχθούμε οποιαδήποτε περαιτέρω μείωση δομών και αντικειμένων και αλλαγή αρμοδιοτήτων όπως περιγράφονται στο σχέδιο Π.Δ. μαζί με τις όποιες απαραίτητες, κατά τη γνώμη μας, προσθήκες γίνουν σε αυτό από διευθυντικά στελέχη.

Ο Σύλλογος μας, και με την παρουσία του, έλαβε επαναλαμβανόμενες διαβεβαιώσεις της Πολιτικής Ηγεσίας (και με βάση το παρόν σχέδιο Π.Δ.) ότι  διασφαλίζονται και οι 575 θέσεις εργασίας που αναλογούν στις κεντρικές υπηρεσίες (ΚΥ Υπουργείου, Γ.Γ.Κ.Α., Γ.Γ. Πρόνοιας, και Γ.Γ. Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων). Ωστόσο, υπάρχουν ερωτηματικά ως προς την εφαρμογή της κινητικότητας με δεδομένες τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση απέναντι στην Τρόικα.      

Τα αρμόδια διοικητικά στελέχη έχουν ευθύνη έναντι όλων μας, καθώς ο ανωτέρω συμφωνημένος αριθμός δεν επιτρέπει την παραμικρή απομείωση προσωπικού. Αρκεί μόνο να φροντίσουν να διασφαλίσουν στα περιγράμματα θέσεων  τους ήδη υπηρετούντες συναδέλφους. Οφείλουν επίσης να αποσαφηνίσουν ότι όλοι οι συνάδελφοι μας που προέρχονται από το Υπουργείο και είναι αποσπασμένοι σε άλλους Φορείς έχουν συμπεριληφθεί στους 469 υπηρετούντες του Υπουργείου, ως κατέχοντες οργανική θέση και οι θέσεις τους έχουν περιγραφεί. Στην περίπτωση των συναδέλφων που προέρχονται από άλλες υπηρεσίες και είναι αποσπασμένοι στο Υπουργείο η περιγραφή των θέσεων τους αποτελεί υποχρέωση του Φορέα προέλευσης τους και όχι του Υπουργείου. Έτσι, διασφαλίζονται οι θέσεις τους και οφείλει η Πολιτική Ηγεσία με παρρησία να τους το καταδείξει, όπως υπεύθυνα το Σωματείο μας  και η Ομοσπονδία υπογραμμίζει.

Διαμηνύουμε και πάλι σ όλη την Πολιτική Ηγεσία ότι έχει υποχρέωση να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας όλων μας, να διαφυλαχθούν οι αρμοδιότητες του Υπουργείου, πέρα και πάνω από οποιεσδήποτε «αυτονομιστικές» σκοπιμότητες κάποιων, ώστε να εξυπηρετούνται πρωτίστως οι πολίτες, αλλά και η εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών. Σε κάθε περίπτωση, οποιαδήποτε απόπειρα κινητικότητας Υπαλλήλων του Υπουργείου μας βρίσκει παντελώς αντίθετους, αφού θεωρούμε αυτονόητο ότι κανείς από τους συναδέλφους δεν περισσεύει !

                                      

                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ                                                                ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ

.