07-11-12 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ

Αθήνα,
                Προς: 1.Τον Υπουργό Εργασίας,
                               Κοινωνικής Ασφαλισης
                               και
Πρόνοιας, κ. Ι. Βρούτση
            2.Τον Υφυπουργό Εργασίας
               Κοινωνικής Ασφάλισης
               και Πρόνοιας, κ. Ν. Παναγιωτόπουλο
 
 
Κύριοι Υπουργοί,
 
Στο κατατεθέν πολυνομοσχέδιο που πρόκειται να ψηφιστεί σήμερα το βράδυ στη Βουλή περιλαμβάνεται διάταξη η οποία προβλέπει την κατάργηση των θέσεων «των κατηγοριών ΔΕ και ΥΕ των ειδικοτήτων Διοικητικού, Διοικητικού – Λογιστικού, Διοικητικού Οικονομικού και Διοικητικού Γραμματέων των υπαλλήλων με σχέση εργασίας Ι.Δ.Α.Χ….» (Υποπαράγραφος Ζ4 του πολυνομοσχεδίου). Οι υπάλληλοι που εμπίπτουν στην ανωτέρω διάταξη τίθενται σε διαθεσιμότητα, ενώ εξαιρούνται από την ρύθμιση οι φορείς κοινωνικής ασφάλισης, τα νοσοκομεία και η Γενική Γραμματεία Πολιτισμού ΥΠΘΠΑ.

Ζητάμε
το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) να εξαιρεθεί από την ανωτέρω ρύθμιση όπως έγινε και με τους προαναφερόμενους, στην ανωτέρω παράγραφο, φορείς.

Επισημαίνουμε ότι:

1. Δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα λειτουργίας στο Σ.ΕΠ.Ε. καθώς η διοικητική του υποστήριξη, η οποία είναι απαραίτητη για την επιτέλεση του ελεγκτικού και επιθεωρησιακού έργου, στηρίζεται αποκλειστικά στους υπαλλήλους των ανωτέρω κατηγοριών.
2. Είναι γνωστό ότι το Σ.ΕΠ.Ε. αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης και παρόλο που υπάρχουν μνημονιακές δεσμεύσεις, οι οποίες αφορούν την πλήρη στελέχωση και ενίσχυσή του, όχι μόνο δεν έχουν υλοποιηθεί αλλά δυστυχώς γίνονται ακριβώς τα αντίθετα.
3. Έχουν καταργηθεί 370 περίπου οργανικές θέσεις με τον Ν.4024/12 και υπάρχει συνεχής και εντεινόμενη αποχώρηση προσωπικού λόγω συνταξιοδότησης.
Σήμερα είμαστε αντιμέτωποι με την κατάργηση των θέσεων ελάχιστων απομεινάντων υπαλλήλων Διοικητικής Υποστήριξης στο Σ.ΕΠ.Ε. οι οποίοι θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον τριπλάσιοι σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές αλλά και την κοινή λογική. Το γεγονός αυτό θα έχει τεράστιο αρνητικό αποτέλεσμα στην αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών μας και βέβαια στον έλεγχο της εφαρμογής της εργατικής νομοθεσίας αλλά και στον αγώνα για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας.
4. Όπως έχουμε πληροφορηθεί, το κλιμάκιο του  Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, το οποίο πραγματοποιεί την ειδική αξιολόγηση για την οργάνωση και τις δραστηριότητες του Σ.ΕΠ.Ε. επισήμανε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα την ανάγκη ενίσχυσης του Σ.ΕΠ.Ε. με προσωπικό Διοικητικής και Γραμματειακής Υποστήριξης.

Κύριοι Υπουργοί,

Το Σ.ΕΠ.Ε. έπρεπε από την αρχή να εξαιρεθεί από τις οριζόντιες διαδικασίες μείωσης του προσωπικού του δημοσίου τομέα.

Ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας για τροποποίηση της υποπαραγράφου Ζ4 του πολυνομοσχεδίου ώστε να εξαιρεθούν και οι υπάλληλοι του Σ.ΕΠ.Ε. από αυτήν.

Απαιτούμε την κρίσιμη αυτή στιγμή να αναλογιστείτε τα αποτελέσματα της περαιτέρω μείωσης προσωπικού στο Σ.ΕΠ.Ε., και τις συνέπειες της για την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων όλης της χώρας και την εφαρμογή του εναπομείναντος εργατικού δικαίου.


 
Διεκδικούμε την σωστή λειτουργία των υπηρεσιών μας και επισημαίνουμε ότι με την ανωτέρω ρύθμιση το ΣΕΠΕ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                               Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΩΑΝΝΑ ΤΣΑΚΝΙΑ                                                                            ΕΛΥΑ ΚΟΥΡΕΝΤΑ

 
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. του
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                            Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΗΛΙΑΣ ΚΙΟΥΛΟΣ                                                                                                             ΖΩΗ ΠΑΣΙΟΥ
{jcomments on}
 

.