ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΟΣΥΠΕ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΘΡΑΚΗΣ, ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΗΠΕΙΡΟΥ

Αγαπητοί συνάδελφοι,
 
Το ΔΣ της ΟΣΥΠΕ χαιρετίζει την εκλογοαπολογιστική σας συνέλευση και εύχεται καλή επιτυχία τόσο στις εργασίες της, όσο και στη διενέργεια αρχαιρεσιών για την ανάδειξη του νέου ΔΣ του Συλλόγου σας, της εξελεγκτικής επιτροπής και των αντιπροσώπων στην ΟΣΥΠΕ.
 
Η συνέλευση σας πραγματοποιείται σε μια στιγμή που οι εργαζόμενοι βιώνουν την πιο βάρβαρη επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων και της ζωής τους. Η επίθεση, που ως Δημόσιοι Υπάλληλοι δεχόμαστε αφορά το σύνολο των δικαιωμάτων μας, εργασιακών, ασφαλιστικών και οικονομικών. Το νέο μισθολόγιο γίνεται «όχημα» για τη διαιώνιση της λιτότητας και την περαιτέρω περικοπή των εισοδημάτων μας. Με τον αγώνα μας και την ενότητά μας, ως μοναδικό όπλο συνδικαλιστικά, μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε. Η ενότητα και η αλληλεγγύη μεταξύ μας, παρά τις όποιες διαφωνίες μας, θεμιτές μέσα σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα, αποδεικνύουν όλα όσα έχουμε στο παρελθόν καταφέρει.
 
Στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ και στην οποία πρέπει να συμμετέχουμε και να στηρίξουμε όλοι μας, όπως συμφωνήσαμε και στο έκτακτο συνέδριο της Ομοσπονδίας μας, θα προβάλλουμε και τα δικά μας αιτήματα που αφορούν το Νομοσχέδιο του Σ.ΕΠ.Ε. που τις επόμενες μέρες θα κατατεθεί στη Βουλή. Πρέπει να καταλάβουν στην Κυβέρνηση ότι το «δήθεν» νέο οικοδόμημα του Σ.ΕΠ.Ε. θα καταρρεύσει εν τη γενέσει του, από τη στιγμή που δεν συνοδεύεται από επαρκή στελέχωση, ενίσχυση των υποδομών και την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του.
 
Συνάδελφοι,
 
Αυτά που μας ενώνουν σ’ αυτό το Υπουργείο είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Σ’ αυτή την κρίσιμη στιγμή πρέπει να μείνουμε ενωμένοι, ξεπερνώντας τις όποιες διαφορετικές απόψεις υπάρχουν με καλόπιστο διάλογο μέσα στα συνδικαλιστικά μας όργανα για το συμφέρον όλων μας, για τη συνέχειά μας, για το Υπουργείο μας.
 
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΟΣΥΠΕ
 
     Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                                                                         Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
 
   ΙΩΑΝΝΑ ΤΣΑΚΝΙΑ                                                                                                                                                ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΟΥΡΕΝΤΑ

.