ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ, ΑΘΗΝΑ 13.09.2013

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η κρισιμότητα της κατάστασης έχει επισημανθεί πολλές φορές μέχρι τώρα. Η εργασιακή ανασφάλεια, οι πενιχρές αμοιβές που πλέον δεν επιτρέπουν σε κανέναν αξιοπρεπή διαβίωση, η φτωχοποίηση της κοινωνίας και η χωρίς προοπτική ακολουθούμενη πολιτική δεν μας αφήνει περιθώρια εφησυχασμού!  

Η υγεία, η παιδεία, οι κοινωνικές πολιτικές εξαφανίζονται. Το θρίλερ της διαθεσιμότητας-κινητικότητας-απόλυσης μόλις άρχισε και θα συνεχιστεί δριμύτερο… Μέχρι το Δεκέμβριο 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. 15.000 οδηγούνται σε απευθείας απόλυση. Μέσα στη λαίλαπα των μέτρων δεν μπορούμε να κοιτάμε το εφήμερο, όσο ανθρώπινο κι αν είναι. Οι δυσκολίες είναι πολλές, αλλά, αν δεν αγωνιστούμε τώρα, θα γίνουν ανυπέρβλητες.

Συνάδελφοι, τόσο το ΔΣ του Συλλόγου όσο και η Γενική Συνέλευση αφού συνεδρίασαν (το ΔΣ στις 9/9 και η Γεν. Συνέλευση στις 12/9), εκτίμησαν την όλη κατάσταση και αποφασίστηκε να συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ:

48ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία για την Τετάρτη 18/9 και την Πέμπτη 19/9

• Συλλαλητήριο την Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, στις 11.30πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Συνάδελφοι,
Πρέπει να εντείνουμε  τον αγώνα  ακόμα πιο ενωτικά και μαζικά μέχρι την  ανατροπή της πολιτικής-λαιμητόμου των Υπηρεσιών, των Κοινωνικών Αγαθών και των Δημοσίων Υπαλλήλων. Είναι ώρα Αγώνα! Αν δεν αντιδράσουμε δυναμικά τώρα που απολύονται συνάδελφοι πότε θα αντιδράσουμε;

ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ, ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΥΜΕ

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ                         ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ

.