ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΑΘΗΝΑ 31.7.2017

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ                                               Αθήνα  31/7/2017

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Δραγατσανίου 8, Τ.Κ. 10110

        Τηλ.: 2131516296

Φαξ: 2103221589                                                          

                                                                                               

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας σε συνεδρίασή του τη Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017 επανήλθε και επικαιροποίησε την απόφασή του αναφορικά με την άμεση αναγκαιότητα αύξησης των εξόδων κίνησης για τη διενέργεια ελέγχων καθόσον η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας και η αύξηση της παραβατικότητας έχουν οδηγήσει στην κατακόρυφη εντατικοποίηση των ελέγχων.

Είναι γεγονός ότι η αντικειμενική ανάγκη για πληρέστερο έλεγχο της αγοράς εργασίας, η προστασία και η προαγωγή της εργατικής νομοθεσίας, αυτή που έχει απομείνει από την αμείλικτη εφαρμογή των αλλεπάλληλων αντεργατικών μνημονίων, καθώς επίσης οι αλλεπάλληλες δράσεις για την καταπολέμηση της αδήλωτης και της υποδηλωμένης εργασίας έχουν οδηγήσει στην εντατικοποίηση της εργασίας μας, την αύξηση των ελέγχων με αποτέλεσμα την σημαντική αύξηση των μετακινήσεων, συνεπώς και των αναγκών για την εκτέλεση αυτού του έργου.

Συνεπώς το δίκαιο αυτό αίτημά μας, το οποίο έχει τεθεί επιτακτικά και επανειλημμένα από την πλευρά μας στην Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου μας, πρέπει να γίνει αποδεκτό.

Σε περίπτωση όπου δεν επιτευχθεί αύξηση των εξόδων κίνησης εντός εύλογου χρονικού διαστήματος (ενδεικτικά μέχρι το τέλος του έτους), το ΔΣ αποφάσισε να πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας ώστε να ληφθούν αποφάσεις για τους τρόπους με τους οποίους θα διεκδικήσουμε την επίτευξη του δίκαιου αυτού αιτήματός μας.

Επιπλέον, επισημαίνουμε για άλλη μια φορά ότι οι πιστώσεις για τα έξοδα κίνησης πρέπει να επανέλθουν στους «κωδικούς μισθοδοσίας» και να επανέλθει ο πρότερος τρόπος καταβολής τους. Τα έξοδα κίνησης καταβάλλονται ακριβώς επειδή καλύπτουν δαπάνες μετακίνησης για την εκτέλεση του έργου συνεπώς είναι και  πρέπει  να  παραμείνουν αφορολόγητα.

 Όσον αφορά την προωθούμενη από την Πολιτική Ηγεσία, όπως μας προανήγγειλε ο Γενικός Γραμματέας, διαφοροποίηση του αριθμού των ελέγχων για τον οποίο θα καταβάλλονται έξοδα κίνησης, μας βρίσκει αντίθετους (απόφαση κατά πλειοψηφία του ΔΣ του Συλλόγου) καθώς εγείρονται σοβαρά  ζητήματα  και  ερωτηματικά για  τους  σκοπούς  που  καλείται  να εξυπηρετήσει µια τέτοια διάκριση των υπαλλήλων και θέτει υπό αμφισβήτηση την  ισότητα  και  ενιαία  αντιμετώπιση  του  ανθρώπινου  δυναμικού  των Υπηρεσιών µας.

 

    Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                      Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΕΛΒΙΡΑ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΥ                                                                         ΕΙΡΗΝΗ ΦΙΛΙΠΠΙΔΟΥ