ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΤΠΥ, ΑΘΗΝΑ 14.03.2015

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Ταχ.Δ/νση:  Λυκούργου 12, 105 51 Αθήνα. Τηλ.:213 1500182,123,230 

E-mail:[email protected]  κιν. 6907599353

 

                                                                                                                                                                                              Αθήνα, 14/3/2015

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι εργαζόμενοι του ΜΤΠΥ κινητοποιηθήκαμε όλο το προηγούμενο διάστημα και αντισταθήκαμε με όλες μας τις δυνάμεις από τον Απρίλιο 2014 ώστε να μην καταργηθούν οι κοινωνικοί πόροι του Ταμείου διότι αυτομάτως θα ερχόταν δραματική μείωση του μερίσματος.

Ζητήσαμε από την προηγούμενη κυβέρνηση και τον τότε Υπουργό Εργασίας να βρεθεί άλλη πηγή εσόδου άμεσα!, κάτι το οποίο δεν έγινε ποτέ. Η μοναδική λύση που έδωσε η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν τη θέσπιση του ετήσιου συντελεστή βιωσιμότητας, που θα οδηγούσε σε πρόσθετες μειώσεις της τάξεως 35 – 40%.

Το ΜΤΠΥ είναι το Ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων που ιδρύθηκε το 1867 με πρωτοβουλία των ίδιων, χωρίς εργοδοτική εισφορά, είναι Ειδικό ταμείο του Κράτους με αυτοτελείς διατάξεις, ανεξάρτητες από την συνταξιοδοτική νομοθεσία, και διοικητική αυτονομία.

Οι πολιτικές απαξίωσης των τελευταίων ετών για το ΜΤΠΥ (κατάργηση κοινωνικών πόρων, κούρεμα PSI, καθυστερήσεις στη νομοθέτηση σημαντικών διατάξεων επ’ ωφελεία του Ταμείου, ενίσχυση εισοδηματικής πολιτικής εις βάρος των αποθεματικών του Ταμείου, αθρόες συνταξιοδοτήσεις, μειώσεις μισθών κλπ) οδήγησαν το Ταμείο μας στη δυσμενή οικονομική κατάσταση ώστε να δυσκολεύεται να αντεπεξέλθει ακόμα και στις βραχυχρόνιες  υποχρεώσεις του.

  • Ζητάμε την επαναφορά των κοινωνικών πόρων του Ταμείου ΑΜΕΣΑ! ή κρατική χρηματοδότηση για να ξεπεραστεί η δύσκολη κατάσταση μέχρι να νομοθετηθούν νέες πηγές εσόδων για το ΜΤΠΥ.
  • Ζητάμε να σταματήσει ΑΜΕΣΑ η περαιτέρω συρρίκνωση της περιουσίας του ΜΤΠΥ.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο πιο σκληρός μνημονιακός νόμος 4024/2011, "ξερίζωσε" εν μια νυκτί το ΜΤΠΥ από τον φυσικό του χώρο, το Υπουργείο Οικονομικών το οποίο ασκούσε εποπτεία για πάνω από 100 χρόνια, προκαλώντας λειτουργικές και διοικητικές αρρυθμίες . Είναι η ώρα να διορθωθούν τα τραγικά λάθη του μνημονίου, όπως προεκλογικά δήλωνε η Κυβέρνηση.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ τους 330.000 μετόχους και 280.000 μερισματούχους στην προσπάθειά μας να προστατεύσουμε την περιουσία του Ταμείου μας και να θωρακίσουμε τη βιωσιμότητά του.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας έχει ζητήσει συνάντηση από τη νέα πολιτική ηγεσία και συγκεκριμένα τον Υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Δ. Στρατούλη, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντα του, προκειμένου  να του επισημάνουμε την κρισιμότητα της κατάστασης και αναμένουμε…

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Μ.Τ.Π.Υ.

.