ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΤΠΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ 7-4-15

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Αθήνα, 8/4/2015

Αρ. Πρωτ.: 38

                                                        ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

           

Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι,

Τη Μ. Τρίτη 7/4/2015, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Δ. Στρατούλη και τον Γενικό Γραμματέα κ. Γ. Ρομανιά, κατόπιν της αποφάσεως της κοινής σύσκεψης από 30/3/15 στην ΑΔΕΔΥ, με θέμα τη βιωσιμότητα του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι πιο αντιπροσωπευτικές ενώσεις εργαζομένων (ΑΔΕΔΥ, ΠΟΠΣ, ΟΣΥΠΕ, ΠΕΣΕΚ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΤΠΥ) που μετέχουν στο Μ.Τ.Π.Υ. και εκπροσωπούν τα συμφέροντα 600.000 μετόχων & μερισματούχων.

Κοινοποιήθηκε στον Υπουργό η απόφαση μας,  ότι δεν θα επιτρέψουμε  την απαξίωση του Μ.Τ.Π.Υ. και δεσμευτήκαμε ότι οι εργαζόμενοι θα αγωνιστούμε με όλα τα μέσα για να αποτρέψουμε την κατάρρευση του Ταμείου.

  • Ζητήσαμε την άμεση στήριξη του Κράτους και την εγγύηση της Κυβέρνησης για τη  βιωσιμότητα του Μ.Τ.Π.Υ.  μετά το πλήγμα που έχει υποστεί στα έσοδά του από τις πολιτικές των τελευταίων ετών και της κατάργησης του «Κοινωνικού» πόρου από 1/1/15.
  • Ζητήσαμε την επαναφορά του «Κοινωνικού» πόρου που καταργήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση 'ελαφρά τη καρδία' και στέρησε από το Ταμείο μας έσοδα ζωτικής σημασίας.

Έγινε σαφές ότι το Ταμείο μας είναι Μετοχικό – Ειδικό Ταμείο του Κράτους με αυτοτελείς διατάξεις και η περιουσία του ανήκει στους μετόχους Δημοσίους Υπαλλήλους, από τους οποίους ιδρύθηκε με δική τους πρωτοβουλία πριν από 150 χρόνια.

Ο Σύλλογός μας ζήτησε από τον Υπουργό να ανοίξει άμεσα κοινωνικός διάλογος  για το Μ.Τ.Π.Υ. με λεπτομερή παρουσίαση της υπάρχουσας κατάστασης του Ταμείου και υποβολή προτάσεων για βιώσιμη – μακροχρόνια λύση και την ενίσχυσή του με προσωπικό.

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι με άμεσες νομοθετικές παρεμβάσεις θα στηρίξει το Κράτος  το Ταμείο μας και δήλωσε ότι η Κυβέρνηση εγγυάται τη βιωσιμότητα του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων μακροπρόθεσμα. Αναμένουμε σχετική ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Υπουργού.

Ο Σύλλογός μας για μεγάλο χρονικό διάστημα επέμεινε στην ανάγκη να βρεθούν ενωμένες οι αντιπροσωπευτικότερες ενώσεις εργαζομένων που μετέχουν στο Μ.Τ.Π.Υ. και έχουν έννομο συμφέρον να αναλάβουν πρωτοβουλία και να βγουν μπροστά, να μην περιμένουν το Κράτος που με τις πολιτικές του τα τελευταία χρόνια συρρικνώνει την περιουσία του Ταμείου μας.

ΠΕΤΥΧΑΜΕ με την αποφασιστικότητά μας να ενισχύσουμε την ενότητα και να ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για τη ΣΩΤΗΡΙΑ του Ταμείου μας.

Οι εργαζόμενοι του Μ.Τ.Π.Υ.  θα συνεχίσουμε να προβάλλουμε, στις δύσκολες αυτές εποχές,  την αξία της αλληλεγγύης και την ανάγκη να λειτουργούμε συλλογικά για να συνεχίσει το Ταμείο μας την μακρόχρονη ιστορική του διαδρομή.

Ευχόμαστε σε όλους τους συναδέλφους

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ & ΚΑΛΟ  ΠΑΣΧΑ

με Υγεία, Δύναμη,  Αισιοδοξία & Ευτυχία στους ίδιους και στις οικογένειές τους.

Για το Δ.Σ.

          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Π. ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ                                                           Ε. ΓΝΗΣΙΟΣ 

.