ΔΕ ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ “ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ”

Αθήνα, 14.03.2021
Τα κατάφερε ο κος Χατζηδάκης και η ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων τον εγκαλεί για αναξιόπιστη και προσβλητική συμπεριφορά και ζητά την παραίτησή του..προετοιμάζοντας για συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.
Δυστυχώς όμως έπρεπε να προηγούμαστε!
Στις 11 Μαρτίου ο κος Υπουργός, στην προσωπική του σελίδα στο facebook, προχώρησε σε ανάρτηση αποσπάσματος ραδιοφωνικής του συνέντευξης στο Σκάϊ όπου και αναφέρει “καταρρακωμένος” ότι «κανένας από την ιεραρχία του Υπουργείου δεν υπέγραψε την απόφαση για την προκαταβολή σύνταξης στους συνταξιούχους, μήπως και φύγουμε από τις αρχές του ασφαλιστικού συστήματος και μας ξεφύγει κανένας πόντος! Τελικά την απόφαση την υπέγραψα μόνο εγώ και η ΓΓ του Υπουργείου».
Μόνο τυχαία δεν ήταν η ανάρτηση του κου Υπουργού και προφανώς όχι για ψυχοθεραπευτικούς λόγους καθώς το κρατούσε τόσο καιρό μέσα του!
Εγκαλεί τα στελέχη του Υπουργείου Εργασίας, μέσω μιας ραδιοφωνικής συνέντευξης, για τη μη υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης για την απονομή σύνταξης και οι λόγοι τους οποίους επικαλείται για αυτή τους την «μη συμμόρφωση» είναι «μην ξεφύγει κανένας πόντος και μην παρεκκλίνουμε από τις αρχές του ασφαλιστικού συστήματος».
Είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι κύριε Υπουργέ! Δεν είμαστε υπεράνω της νομιμότητας. Σκοπός της δημόσιας διοίκησης είναι η προάσπιση των συμφερόντων των πολιτών και όχι των κυβερνώντων! Την πάγια τακτική αυτής της κυβέρνησης να ενοχοποιεί κοινωνικές ομάδες και να στρέφει τη μία ομάδα έναντι της άλλης – εν προκειμένω τους ταλαιπωρημένους συνταξιούχους από τους ευθυνόφοβους δημοσίους υπαλλήλους – την έχουμε γνωρίσει και κατά το παρελθόν..
Ένα τόσο σοβαρό και ευαίσθητο θέμα όπως αυτό της έγκαιρης καταβολής συντάξεων στους δικαιούχους δεν αντιμετωπίζεται με εκβιασμούς και εξαναγκασμούς σε βίαιες μετακινήσεις υπαλλήλων άλλων φορέων στον ΕΦΚΑ με σκοπό να καλυφθούν οι κυβερνητικές επιλογές και αστοχίες.
Και το κυριότερο; Αν υπήρχε στοιχειώδη σοβαρότητα απέναντι στο λειτούργημα του δημοσίου υπαλλήλου, ο ίδιος ο κος Υπουργός θα εξηγούσε και τους λόγους για τους οποίους οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες αρνήθηκαν την υπογραφή της απόφασης. Η «κατά το ήμισυ» δημοσιοποίηση αυτής της διαδικασίας δεν έχει άλλη ανάγνωση παρά αυτή της απειλής προς το σύνολο των συναδέλφων του Υπουργείου ώστε να μην τολμήσουν ξανά να ασκήσουν τα, κατά το νόμο, προβλεπόμενα καθήκοντα και αρμοδιότητες τους.
Είναι καταδικαστέα κάθε προσπάθεια αυτής της κυβέρνησης να αναζωπυρώσει θέματα κοινωνικού αυτοματισμού, όπως τεχνηέντως γνωρίζει, και που προφανώς ήταν και ο σκοπός της ανάρτησης του κου Χατζηδάκη. Αποτελεί τουλάχιστον ντροπή!
Και εμείς δεν αντέχουμε να μην το πούμε, κύριε Χατζηδάκη. Το κρατάμε τόσο καιρό μέσα μας!