ΠΟΣΕ-ΙΚΑ: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΜΕΤΕΤΗΣ ΓΙΑ ΤΕΑΠΟΚΑ

 

Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε την προκήρυξη της ΠΟΣΕ-ΙΚΑγια την εκπόνηση αναλογιστικής μελέτης με σκοπό τον έλεγχο μακροχρόνιας βιωσιμότητας του Τομέα ΤΕΑΠΟΚΑ του Ταμείου ΤΕΑΔΥ και του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης βάσει του Ν.4052/12.
Υπενθυμίζουμε, όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωσή μας στις 14-05-2012, ότι σύμφωνα με τα άρθρα 35-48 του Ν.4052/12, τα οποία αφορούν τη σύσταση και τη λειτουργία του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), παρέχεται η δυνατότητα στα αναφερόμενα στα ανωτέρω άρθρα Ταμεία, Τομείς ή Κλάδους, μέχρι την έναρξη λειτουργίας του ΕΤΕΑ, την 1η Ιουλίου 2012, να εξαιρεθούν από την ένταξη στο ΕΤΕΑ κατόπιν σχετικής απόφασης των αντιπροσωπευτικότερων οργανώσεων των ασφαλισμένων κάθε εντασσόμενου Ταμείου ή Τομέα ή Κλάδου.
Στα κατά τα ανωτέρω αναφερόμενα Ταμεία περιλαμβάνεται και το ΤΕΑΔΥ με τους Τομείς του ΤΕΑΠΟΚΑ και ΤΑΔΚΥ, ενώ η αντιπροσωπευτικότερη οργάνωση των ασφαλισμένων στο ΤΕΑΠΟΚΑ είναι η Ομοσπονδία Εργαζομένων του ΙΚΑ (ΠΟΣΕ – ΙΚΑ).
Σε συνεδρίαση των Ομοσπονδιών, που πραγματοποιήθηκε στις 10/5/2012 ομόφωνα αποφασίστηκαν να πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες ενέργειες:
α) Αίτηση εξαίρεσης από την ένταξη στο ΕΤΕΑ, η οποία λόγω της ασφυκτικής προθεσμίας πρέπει να κατατεθεί και η πορεία της παραμονής της θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα των αναλογιστικών μελετών.
β)Εξώδικη δήλωση των Ομοσπονδιών προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και τη διεύθυνση του Ενιαίου Ταμείου ώστε να μην αποσυρθούν τα αποθεματικά και τα περιουσιακά στοιχεία του ΤΕΑΠΟΚΑ προς το ΕΤΕΑ.
γ) Προκήρυξη από τις Ομοσπονδίες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για ανάθεση μελετών βιωσιμότητας τόσο του ΤΕΑΠΟΚΑ όσο και του ΕΤΕΑ.

 
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

.