ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ- Δελτίο Τύπου – Δήλωση ΥφΕργ μετά από συνάντηση με την Ομοσπονδία και το σωματείο των Εργαζομένων στο Υπουργείο Εργασίας

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερομηνία: Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2011

Θέμα: Δήλωση Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Η πολιτική βούληση της ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, είναι η στήριξη, η αναβάθμιση και η θωράκιση του ΣΕΠΕ προκειμένου να επιτελέσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ρόλο του για τον έλεγχο της αγοράς εργασίας, τόνισε χθες ο αρμόδιος Υφυπουργός κ. Γιάννης Κουτσούκος σε συνάντηση που πραγματοποίησε με την Ομοσπονδία και το σωματείο των Εργαζομένων στο Υπουργείο Εργασίας, με αφορμή την 48ωρη απεργία που πραγματοποιούν διαμαρτυρόμενοι για την καταδίκη συναδέλφων τους Επιθεωρητών Εργασίας που πραγματοποιούσαν έλεγχο κατόπιν καταγγελίας για μη τήρηση της εργατικής νομοθεσίας σε συγκεκριμένη επιχείρηση.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Κουτσούκος, ο έλεγχος των επιχειρήσεων και η υλοποίηση του νέου Νόμου για το ΣΕΠΕ με την εφαρμογή των ρυθμίσεων που περιλαμβάνει για την οργάνωση και το ρόλο των υπηρεσιών του, αποτελεί αναγκαιότητα που προκύπτει από την κατάσταση στην αγορά εργασίας προκειμένου να υπάρξει ευνομία και τήρηση των κανόνων της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, γεγονός που κυρίως σημαίνει προστασία της αδύναμης πλευράς που είναι οι εργαζόμενοι, την διασφάλιση των όρων ανταγωνισμού, την τήρηση των υποχρεώσεων των εργοδοτών και την καταπολέμηση των φαινομένων της μαύρης και αδήλωτης εργασίας.

Στο πλαίσιο της συζήτησης που έγινε παρουσία του Ειδικού Γραμματέα του ΣΕΠΕ κ. Μιχάλη Χάλαρη, συμφωνήθηκε να ληφθούν μέτρα και πρωτοβουλίες από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου που αφορούν τις διαδικασίες των Ελέγχων, την εκπαίδευση του προσωπικού, την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης, την ενημέρωση της ηγεσίας των Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης για την συνδρομή τους στις διαδικασίες των ελέγχων, την περαιτέρω βελτίωση του νομικού πλαισίου καθώς και ότι άλλο κριθεί απαραίτητο στην πορεία, ώστε να βελτιωθεί και να περιφρουρηθεί το σύστημα των Ελέγχων και να προστατευθούν οι Επιθεωρητές Εργασίας κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

.