ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΘΗΝΑ 13.09.2013

 Α  Ν  Α  Κ  Ο  Ι  Ν  Ω  Σ  Η

 

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Tην Tρίτη 10.09.2013 πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση του συλλόγου μας με βασικό αντικείμενο την κινητικότητα-διαθεσιμότητα και τις απολύσεις. Στις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης  εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το ακόλουθο ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 10.09.2013

Το καταστροφικό έργο της πολιτικής αποδόμησης της χώρας, στηριζόμενο από ξένα και ντόπια κέντρα εξουσίας και συμφερόντων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Η μνημονιακή Συγκυβέρνηση, πλήρως ταυτιζόμενη με τις απαιτήσεις του Κεφαλαίου και των Τραπεζών, σε πλήρη εναρμόνιση με τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των δανειστών, συνεχίζει και κλιμακώνει την ανηλεή επίθεση εναντίον των εργατικών, κοινωνικών και συλλογικών δικαιωμάτων, οδηγώντας σε αδιέξοδο την οικονομία και σε εξαθλίωση και απόγνωση τη πλειονότητα της κοινωνίας.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τη Συγκυβέρνηση και την Τρόικα για τις διαρκώς ακολουθούμενες, ανάλγητες, απεχθείς, αδιέξοδες, άδικες, αναποτελεσματικές, αντικοινωνικές και καταστροφικές πολιτικές τους, που χρεοκόπησαν τον ελληνικό λαό, διέλυσαν τον παραγωγικό και κοινωνικό ιστό της χώρας, απαξίωσαν το δημόσιο τομέα, αποδόμησαν τη δημόσια υγεία και παιδεία, ισοπέδωσαν το κοινωνικό κράτος, τους θεσμούς και τη δημοκρατία, δίχως να λύσουν κανένα απολύτως πρόβλημα της οικονομίας παρά μόνο αυτά των τοκογλύφων δανειστών, οι οποίοι εμπαίζουν και εκβιάζουν συστηματικά τη χώρα μας.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την βάναυση πολιτική της διαθεσιμότητας –κινητικότητας, που καταργεί με οριζόντιο και τυφλό τρόπο θεσμούς, κλάδους, θέσεις και ειδικότητες χρήσιμους και αναγκαίους για την κοινωνία, που θα οδηγήσει σε απόλυση 15.000 δημοσίους υπαλλήλους ως το τέλος του 2014.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την ολοκληρωτική επίθεση που δέχονται οι δημόσιοι υπάλληλοι, που έχει ως στόχο την υποβάθμιση του δημοσίου τομέα, την εκχώρηση δημόσιας εξουσίας στους ιδιώτες και την διανομή του δημόσιου πλούτου.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ την ακλόνητη θέληση μας να αγωνιστούμε και να αντισταθούμε σθεναρά με όλες μας τις δυνάμεις και με κάθε τρόπο και μέσο, προκειμένου να αντιπαλέψουμε την πολιτική των απολύσεων, να διασώσουμε τα δικαιώματα μας στην εργασία και να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια μας.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ, στην εβδομάδα δράσης απεργιακών και αγωνιστικών κινητοποιήσεων, από τη Δευτέρα 16 έως την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου και στην 48ωρη απεργία την Τετάρτη 18 και Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013. Την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 11.00, συμμετέχουμε σε απεργιακή συγκέντρωση στο Υπουργείο μας και συζήτηση στην αίθουσα ΣΑΜΑΡΑΚΗ.

 

 

      Eπίσης, η Γενική Συνέλευση ενέκρινε και ψήφισε κατά πλειοψηφία την πρόταση για συμμετοχή στην 48ωρη απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου. Την Πέμπτη  19 Σεπτεμβρίου και ώρα 11.00 στην αίθουσα Σαμαράκη του Υπουργείου αποφασίστηκε να γίνει απεργιακή συγκέντρωση- συζήτηση προκειμένου να εκτιμήσουμε τόσο την συμμετοχή των μελών μας στις συγκεκριμένες απεργιακές κινητοποιήσεις όσο και να συζητήσουμε την πορεία που θα ακολουθήσουμε σε συνεργασία με την Ομοσπονδία μας (ΟΣΥΠΕ),τον Σύλλογο της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Ασφάλισης και τις υπόλοιπες Ομοσπονδίες του χώρου μας για την κλιμάκωση του αγώνα.

 

 

Ο Πρόεδρος                               Η Γενική Γραμματέας

 

 

Ηλίας Κιούλος                                 Ζωή Πάσιου

.