05-11-2012 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΣΥΠΕ

 

1. Πληροφορηθήκαμε ότι η επεξεργασία του νέου οργανογράμματος του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Προνοιας βρίσκεται σε τελικό στάδιο. Καθώς, παρά τα επανηλημένα και επίμονα αιτήματά μας,  δεν έχουμε ακόμα καμία απολύτως ενημέρωση  για το θέμα ζητάμε  άμεσα συνάντηση με την πολιτική ηγεσία ώστε να μας ενημέρωσει, όπως οφείλει, για τις αλλαγές στην δομή και την οργάνωση που πρόκειται να επιφέρει το πρόγραμμα Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο Υπουργείο μας.
Επιπλέον, ζητάμε  να καθοριστέι άμεσα διαδικασία διαβούλευσης με τους συνδικαλιστικούς φορείς των εργαζομένων στο Υπουργείο, με εύλογο χρόνο διάρκειας και σαφή ορισμό περιεχομένου.  καθώς πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά  τις θέσεις εργασίας, τους όρους και τις συνθήκες της δουλειάς μας.

2. Την Πέμπτη 01 Νοεμβρίου 2012 το ΔΣ της ΟΣΥΠΕ συναντήθηκε με το κλιμάκιο του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας που πραγματοποιεί την αξιολόγηση του Σ.ΕΠ.Ε. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και κατατέθηκε από την ΟΣΥΠΕ κοινό υπόμνημα με τους συλλόγους μέλη της στο οποίο παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα κρίσιμα θέματα που αφορούν την λειτουργία του Σ.ΕΠ.Ε. Επιπλέον, το κλιμάκιο του ΔΓΕ συναντήθηκε και με την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ στα πλαίσιο των επαφών του με τους κοινωνικούς εταίρους.

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε το ανωτέρω υπόμνημα: ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΟΣΥΠΕ ΣΕ ILO

3. Για οτιδήποτε νεότερο θα υπάρξει άμεση ενημέρωση.

.