ΨΗΦΙΣΜΑ Γ.Σ. της 18ης Δεκεμβρίου 2013

 

 

 

ΨΗΦΙΣΜΑ Γ.Σ. της 18ης Δεκεμβρίου 2013

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

 

Ως εργαζόμενοι στο Μ.Τ.Π.Υ., καλούμαστε μέσα στις δύσκολες συνθήκες της κρίσης, να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του δημοσιοϋπαλληλικού χώρου και να ανταπεξέλθουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα καθήκοντά μας. Καταβάλλουμε τεράστια προσπάθεια να διεκπεραιώσουμε τον μεγάλο όγκο αιτήσεων απονομής νέων μερισμάτων και να επιλύσουμε εγκαίρως την πληθώρα εκκρεμών υποθέσεων, παρά τον μικρό αριθμό των εργαζομένων. Είμαστε αντίθετοι σε οποιοδήποτε μέτρο υποβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Ταμείου και μπορεί να μειώσει θέσεις εργασίας στο όνομα της όποιας αναδιοργάνωσης. Έχουμε χρέος να προασπίζουμε το δημόσιο συμφέρον, τα συμφέροντα του Μ.Τ.Π.Υ. προκειμένου να συνεχίσει να εξυπηρετεί το σκοπό του, σεβόμαστε την ιστορική του διαδρομή και τονίζουμε ότι δεν περισσεύει κανένας εργαζόμενος.

Το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων είναι το αρχαιότερο Ταμείο της χώρας, δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία των ίδιων των δημοσίων υπαλλήλων, ώστε να συσσωρεύονται οι καταθέσεις τους και να επιστρέφουν σε αυτούς με τη μορφή μερίσματος κατά την συνταξιοδότηση.

Το Μ.Τ.Π.Υ. έχει σημαντική περιουσία η οποία δεν είναι κρατική, είναι όλων αυτών που κάθε μήνα έχουν υποχρεωτική κράτηση από την μισθοδοσία τους, χωρίς εργοδοτική εισφορά. Η περιουσία αυτή περιλαμβάνει και πολύ σημαντική ακίνητη περιουσία, ιστορικά κτήρια στο κέντρο της Αθήνας υψηλής αρχιτεκτονικής και μείζονος σημασίας για τον τόπο μας.

Η περιουσία αυτή ανήκει στους μετόχους δημοσίους υπαλλήλους.

Η ύπαρξη του Μετοχικού μας Ταμείου, επισημαίνει σε αυτές τις δύσκολες εποχές την αξία της αλληλεγγύης και την ανάγκη να λειτουργούμε συλλογικά υπέρ της ανάπτυξης και ενός καλύτερου μέλλοντος. Για αυτό το λόγο η συσσωρευμένη περιουσία πρέπει να αποτελέσει στόχο όλων των μετόχων δημοσίων υπαλλήλων να προστατευθεί και να διατηρηθεί.

 

                                                                                                                        1/2

 

Σήμερα που το Μ.Τ.Π.Υ. εποπτεύεται από το Υπουργείο Εργασίας,

  • Ζητάμε οι πολιτικές που ασκούνται να μην αποπροσανατολίσουν τον σκοπό του και να μην επιτρέψουν με κανένα τρόπο να μειωθούν άλλο τα έσοδά του (καταθέσεις μετόχων & πόροι), να κρατηθούν οι ισορροπίες εκείνες – η χρυσή τομή ούτως ώστε το κεφάλαιο του Μ.Τ.Π.Υ. να μην εξαφανιστεί στη μαύρη τρύπα των ελλειμμάτων εκεί που τόσα χρόνια οι κυβερνήσεις έκαναν Ψηφοθηρική πολιτική χωρίς να υπολογίζουν τις συνέπειες.
  • Ζητάμε να διατηρηθεί ο Δημόσιος χαρακτήρας του. Ένα Μετοχικό δημοσίων υπαλλήλων δεν μπορεί να το διαχειρίζεται σε κανένα επίπεδο η ιδιωτική πρωτοβουλία.
  • Ζητάμε να ακουστούν οι προτάσεις των υπαλλήλων για την επίλυση των προβλημάτων διότι θέλουμε να παρέχουμε ποιοτικές και αξιόπιστες υπηρεσίες στους συναλλασσόμενους μετόχους & μερισματούχους προς όφελος όλων.

Επιβάλλεται το Μ.Τ.Π.Υ. με τους υπαλλήλους και τις υπηρεσίες του να έχουν τον αποκλειστικό έλεγχο της πληρωμής του μερίσματος και την διαχείριση των λειτουργιών και πληροφοριών του μηχανογραφικού συστήματος. 

  • Ζητάμε να καλυφθούν οι ζημιές που υπέστη το Ταμείο τα τελευταία χρόνια με το κούρεμα των ομολόγων,  την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την καθυστέρηση των εκάστοτε πολιτικών ώστε να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις υπέρ της βιωσιμότητάς του. Οι ζημιές αυτές, έπληξαν την περιουσία μας, και είναι αμφίβολο εάν μπορούν να αποκατασταθούν όταν είναι γεγονός η συνεχής μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων.
    • Δηλώνουμε ενάντια στις πολιτικές των απολύσεων και της διαθεσιμότητας και τονίζουμε ότι δεν περισσεύει κανένας εργαζόμενος.

Καλούμε την ΑΔΕΔΥ, την ΠΟΠΣ και όσους έχουν έννομο συμφέρον, να αναλάβουν πρωτοβουλία, να βγουν μπροστά, να μην περιμένουν να ενεργήσει πρώτα το Κράτος το οποίο στην παρούσα οικονομική συγκυρία ενεργεί συνθλίβοντας την περιουσία του Ταμείου μας.

Με το παρόν Ψήφισμα δηλώνουμε ότι θα αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα του Μ.Τ.Π.Υ., και να προστατεύσουμε την αξιοπιστία και αξιοπρέπεια μας ως δημόσιοι υπάλληλοι με υπευθυνότητα.

 

                                                                                                                        2/2

                                                          

.