ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΜΤΠΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

                  Ταχ.Δ/νση:  Λυκούργου 12, 105 51 Αθήνα. Τηλ.:213 1500182

  E-mail: [email protected]

 

                                                                                                   Αθήνα, 9-5-2014

                                                         Αρ. Πρωτ.: 33

 

ΠΡΟΣ: τον Πρόεδρο & τα μέλη του Δ.Σ. του Μ.Τ.Π.Υ. δια του εκπροσώπου των εργαζομένων του Μ.Τ.Π.Υ.

 

 

Με την κατάργηση των κοινωνικών πόρων  του ΜΤΠΥ από 1/1/2015 βάσει του Ν. 4254/14, θα κλονιστεί σημαντικά η βιωσιμότητα του Ταμείου και θα υπάρξει άμεσος κίνδυνος για περαιτέρω μειώσεις στα μερίσματα των 280.000 μερισματούχων.

 

Οι εργαζόμενοι του ΜΤΠΥ, από την πρώτη στιγμή εκδηλώσαμε την έντονη ανησυχία μας,  με ποικίλους τρόπους, προκειμένου να αναδείξουμε το μέγεθος του προβλήματος και να ενημερώσουμε-ενεργοποιήσουμε τους άμεσα ενδιαφερόμενους μετόχους και μερισματούχους του Ταμείου.

 

Πάντοτε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα.

 

Με την υποστήριξη της ΟΣΥΠΕ ενημερώσαμε την ΑΔΕΔΥ και από κοινού, έχοντας και την αμέριστη συμπαράσταση της ΠΟΠΣ, αποφασίσαμε να μην επιτρέψουμε με κανέναν τρόπο να μειωθούν πόροι ζωτικής σημασίας από το ΜΤΠΥ και να προστατεύσουμε την συσσωρευμένη περιούσια των μετόχων δημοσίων υπαλλήλων. Γι’ αυτό το λόγο στάλθηκε επιστολή της ΑΔΕΔΥ προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας για συνάντηση μαζί του, ώστε να κατατεθούν οι απόψεις μας για τη βιωσιμότητα του αλλά και να γνωστοποιηθούν οι προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας για τις φημολογούμενες ενοποιήσεις των ταμείων.

 

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να κάνουμε ότι είναι εφικτό για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας και την προάσπιση της αξιοπιστίας του ΜΤΠΥ.

 

Λυπούμαστε για τη στάση του εκπροσώπου των εργαζομένων του ΜΤΠΥ στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 28ης Απριλίου 2014 του Ταμείου και δηλώνουμε ότι η θέση του δεν εκφράζει την πλειοψηφία του Δ.Σ. του Συλλόγου μας και δεν συνάδει με τις μέχρι σήμερα ενέργειες και αποφάσεις των Γ.Σ. των εργαζομένων του ΜΤΠΥ.

 

Ζητάμε από τη Διοίκηση του ΜΤΠΥ να αναλάβει το μερίδιο της  ευθύνης που της αναλογεί:

 

Να ενεργήσει άμεσα, χωρίς καθυστερήσεις και να ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας για να παρουσιαστεί η επίπτωση στα έσοδα του Ταμείου μετά την εφαρμογή του νόμου και να αναζητηθούν λύσεις για τη βιωσιμότητα του ΜΤΠΥ.

 

 

Το γεγονός, ότι το ΜΤΠΥ διαθέτει οργανωμένες οικονομικές υπηρεσίες, δίνει τη δυνατότητα στη Διοίκηση να ενεργήσει άμεσα και αποτελεσματικά ώστε να ζητήσει τα στοιχεία εκείνα που απαιτούνται για την επίτευξη της συνάντησης.  Άλλωστε όλα τα οικονομικά στοιχεία του Ταμείου είναι δημοσιευμένα και σε πλήρη διαφάνεια.

 

  1. Δηλώνουμε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να επιτρέψουμε το ΜΤΠΥ να στερείται πόρους ζωτικής σημασίας εξαιτίας των πολιτικών που ασκούνται και βάζουν σε κίνδυνο την ύπαρξή του. Το ΜΤΠΥ ιδρύθηκε με πρωτοβουλία των ίδιων των δημοσίων υπαλλήλων και στηρίζει την ελληνική κοινωνία για περίπου δύο αιώνες. Οι 280.000 συνταξιούχοι που λαμβάνουν το μέρισμά του και τα μέλη των οικογενειών τους, δεν είναι «συντεχνία» και είναι απαράδεκτοι και προσβλητικοί αυτοί οι χαρακτηρισμοί.

 

  1. Ζητάμε:

 

–    Την άμεση ενίσχυση του Ταμείου από τον Κρατικό Προϋπολογισμό ή τον ΑΚΑΓΕ.

 

–    Την ενίσχυση της βιωσιμότητας του Ταμείου με τη θεσμοθέτηση νέων πηγών εσόδων.

 

–    Την κατάργηση της επίμαχης διάταξης, με την οποία καταργήθηκαν οι πόροι που προβλέπονταν μέχρι τώρα.

 

Η οποιαδήποτε καθυστέρηση λειτουργεί εις βάρος όλων μας.

 

 

Για το Δ.Σ.

 

                                                         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

                                                       Π. ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ                                                            Ε. ΓΝΗΣΙΟΣ

 

.