ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 13.06.2014

ΣΥ

          ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ                                            Αθήνα, 13-06-2014

          ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ                                    

          Δραγατσανίου 8, Τ.Κ. 10110

          Τηλ.: 2131516296

          Φαξ: 2103221589                                                           

                                             

                                         

  

                                                ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                                              

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Στις 03-06-2014, το  Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας αποφάσισε ομόφωνα, να συγκαλέσει  Γενική Συνέλευση  στις 26 Ιουνίου 2014 και ώρα 11.30 στην αίθουσα του τετάρτου ορόφου του Υπουργείου (Σταδίου 29) με θέματα:

      (1) την προσχηματική αξιολόγηση η οποία προβλέπεται από τον νόμο 4250/2014, ώστε να αποφασίσουμε με τους τρόπους αντίδρασης μας ώστε να ακυρώσουμε στην πράξη, αυτές τις παράλογες και αντισυνταγματικές διαδικασίες.  

       (2)  την αύξηση της μηνιαίας συνδρομής των μελών του Συλλόγου σε επίπεδο που θα εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα των οικονομικών του.

           

Διαβεβαιώνουμε τους συναδέλφους μας ότι θα είμαστε σε εγρήγορση και ετοιμότητα, εξειδικεύοντας περαιτέρω ενέργειες και πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν προκειμένου να ακυρώσουμε στην πράξη κάθε προσπάθεια εφαρμογής της διαδικασίας της «αξιολόγησης». Πρέπει να γίνει σαφές ότι η αποτελεσματικότητα του απεργιακού μέτρου εξαρτάται από τη μαζική συμμετοχή όλων μας.

Στα πλαίσια όλων αυτών των ενεργειών για την ακύρωση της ψευδοαξιολόγησης ο σύλλογος μας θα καλέσει τους   διευθυντές- μέλη του οι οποίοι καλούνται να σηκώσουν το βάρος αυτής της κατάστασης προκειμένου να συζητήσει μαζί τους  και να ακούσει τις θέσεις τους και τις προτάσεις τους για την αντιμετώπιση αυτού του μέτρου που εμείς πιστεύουμε ότι στόχο έχει όχι στην αξιοποίηση των συναδέλφων, αλλά στο αποτελέσει μια δεξαμενή υπαλλήλων προς απόλυση.  

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Ο Σύλλογος μας συνεχίζει να διεκδικεί ό,τι μας αφορά αγωνιστικά, με σχεδιασμό, θέσεις,  στόχους και προτάσεις με γνώμονα το συμφέρον όλων μας. Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται με την πρόσφατη υλοποίηση της  νομοθετικής ρύθμισης του περασμένου Απριλίου (έξοδα κίνησης) αλλά και με το γεγονός ότι μετά από τις συνεχείς μας παρεμβάσεις- παραστάσεις και οχλήσεις προς την πολιτική ηγεσία ο Υφυπουργός  και ο Ειδικός Γραμματέας αποδέχτηκαν πλήρως τις θέσεις μας για τα oξυμένα προβλήματα και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουμε κατά την διενέργεια των ελέγχων από κακόπιστους εργοδότες και δεσμεύτηκαν ότι θα στείλουν επιστολή προς το  ΥΠΕΣΔΑ που θα αφορά στην προστασία των επιθεωρητών εργασίας  κατά την άσκηση των ελεγκτικών τους καθηκόντων ώστε να μπορούμε να επιτελούμε απρόσκοπτα το κοινωνικό μας έργο.

 Τέλος σας τονίζουμε ότι δυστυχώς ο σύλλογος γι’ αυτήν την Γενική Συνέλευση δεν είναι σε θέση να καλύψει την μετακίνηση των συναδέλφων από την επαρχία.

 

Για το Δ.Σ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

 

 

 

Ηλίας Κιούλος

 

Ζωή Πάσιου

.