ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΤΟ “ΕΘΝΟΣ” 27-3-2014

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

                  Ταχ.Δ/νση:  Λυκούργου 12, 105 51 Αθήνα. Τηλ.:213 1500182,123,230   E-mail: [email protected]

 

                                                                                     Αθήνα, 27-3-14

                                                                                                   Αρ. Πρωτ.: 25

 

Δ Ε Λ T Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

 

Σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα για το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων οι εργαζόμενοι στο Μ.Τ.Π.Υ. δηλώνουμε ενάντια στις πολιτικές που συρρικνώνουν την περιουσία του Ταμείου, η οποία ανήκει στους 600.000 μετόχους & μερισματούχους  δημοσίους υπαλλήλους.

 

Όλοι μαζί Μέτοχοι & Μερισματούχοι είμαστε αποφασισμένοι και ενωμένοι  να προστατεύσουμε και να διατηρήσουμε το Μετοχικό μας Ταμείο.

 

  • Ζητάμε οι πολιτικές που ασκούνται να μην αποπροσανατολίσουν τον σκοπό του και να μην επιτρέψουν με κανένα τρόπο να μειωθούν άλλο τα έσοδά του (καταθέσεις μετόχων & πόροι), να κρατηθούν οι ισορροπίες εκείνες – η χρυσή τομή

ούτως ώστε το κεφάλαιο του Μ.Τ.Π.Υ. να μην εξαφανιστεί στη μαύρη τρύπα των ελλειμμάτων εκεί που τόσα χρόνια οι κυβερνήσεις έκαναν ψηφοθηρική πολιτική χωρίς να υπολογίζουν τις συνέπειες.

Η συμβολή των εργαζομένων στα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης για τη βιωσιμότητα του Μ.Τ.Π.Υ. είναι πολύ σημαντική χωρίς καμία αμφιβολία. Προσπαθούμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να εκτελούμε τις αποφάσεις του Ταμείου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μέσα στα νόμιμα πλαίσια που μας επιβάλλει η δημοσιοϋπαλληλική μας ιδιότητα.

 

Σχετικά με τον όρο «σαφάρι» που αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ την Πέμπτη 27/3/14, που όπως περιγράφει, έχει εξαπολύσει η Διοίκηση του Ταμείου,  για την είσπραξη μη αποδοθέντων πόρων του Ταμείου, θέλουμε να τονίσουμε ότι πρόκειται για εφαρμογή του νομικού πλαισίου του Μ.Τ.Π.Υ. όπως προβλέπεται από τις καταστατικές του διατάξεις.

 

Το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων είναι ένα από τα αρχαιότερα Ταμεία της χώρας από το 1867, δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία των ίδιων των δημοσίων υπαλλήλων, ώστε να συσσωρεύονται οι καταθέσεις τους και να επιστρέφουν σε αυτούς με τη μορφή μερίσματος κατά την συνταξιοδότηση.

 

Δηλώνουμε ότι θα αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα του Μ.Τ.Π.Υ., και να προστατεύσουμε την αξιοπιστία και αξιοπρέπεια μας ως δημόσιοι υπάλληλοι με υπευθυνότητα.

 

Από το Δ.Σ. Συλλόγου Υπαλλήλων Μ.Τ.Π.Υ.

.