ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΓΚΑ, ΑΘΗΝΑ 05.10.2015

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ

Σταδίου 29, Τ.Κ. 10110

Τηλ.:210 3368146                               

Φαξ:210 3368147                            Αθήνα, 5.10.2015

Email: moc.liamg@akgglys                        

                                              

                                                                                             Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

Την Πέμπτη 1/10/2015 κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του Υπουργείου μας, σύσσωμη η Πολιτική Ηγεσία  μιλούσε στο προσωπικό για ζήλο, για προσπάθεια, για συμπάθεια στον κρατικό λειτουργό και αναπαρήγαγε μονότονα το «μαζί θα τα καταφέρουμε», την ίδια δε στιγμή που κατάφερνε την εκπαραθύρωση της Γενικής Διευθύντριας Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Άρτεμις Δεδούλη. Κι αυτό για να έχουν όσο το δυνατόν λιγότερα εξειδικευμένα μάτια και αυτιά, με θέση και άποψη, να παρακολουθούν τις μεθοδεύσεις τους για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση-λαίλαπα που προωθούν.

Η πρώτη επιλογή των πολιτικών μας προϊσταμένων που ευαγγελίζονται το νέο είναι να ξεμπερδεύουν με το παλιό, δηλαδή να ξεκινήσουν  άμεσα διώξεις. Με το καλημέρα αρχίζουν και αναπτύσσουν την γνωστή στρατηγική «σοκ και δέος».

Όσα άλλοθι κι αν φτιάχνουν, με την Επιτροπή Σοφών και τις υποεπιτροπές διερεύνησης τρόπων καρατόμησης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, όλοι οι υπάλληλοι, όλα τα στελέχη και όλοι οι συνδικαλιστές που απαξιώνουν τεχνηέντως, γνωρίζουν τις σκοπιμότητες και τα συμφέροντα της νομικίστικης ελίτ που κατέλαβε όλως περιέργως το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Χωρίς να κρατήσουν ούτε τα προσχήματα ο Υπουργός κ. Κατρούγκαλος, ο Υφυπουργός  κ. Πετρόπουλος και ο Γεν. Γραμματέας κ. Νεφελούδης και γρήγορα-γρήγορα στην πιο κρίσιμη στιγμή πίεσης που δέχεται η χώρα από τους εταίρους δανειστές με επίκεντρο το Ασφαλιστικό, επιλέγουν να αποσυντονίσουν και να αποκεφαλίσουν μια ολόκληρη υπηρεσία διώχνοντας μία υπάλληλο με πολυετή κοινωνικοασφαλιστική εμπειρία και επί αρκετά χρόνια Γενική Διευθύντρια Κοινωνικής Ασφάλισης του Υπουργείου μας.

Κύριοι της Κυβέρνησης αυτή την ίδια υπηρεσία που τον Ιανουάριο του 2015 θέλατε να εκπαραθυρώσετε στο Υπουργείο Υγείας, δήθεν από λάθος και κακή σας ενημέρωση, αυτή την ίδια υπηρεσία θέλετε ξανά να αποσυντονίσετε, να διχάσετε και να διαλύσετε με διώξεις και αποπομπές;

Θέλετε να προχωρήσετε σε νέες κρίσεις, προαγωγές, νέο σύστημα αξιολόγησης; Κάντε το. Δεν έχετε εξαγγείλει στις 15\10 να αναρτήσετε στη Διαύγεια το νομοσχέδιο σας για την δημόσια διοίκηση; Μέχρι τις 31\12 δεν θα προκύψει η εφαρμογή της μνημονιακής δέσμευσης για κατάργηση  όλων των Γενικών Διευθυντών; Για ποιό λόγο λοιπόν εσείς εξωθείτε σε άμεση έξοδο, αυτή την καίρια χρονική στιγμή για το ασφαλιστικό, ανθρώπους που  γνωρίζουν πολύ καλά τα πρόσωπα-ελεγκτές του εξωτερικού (De Mets, Ratckliff, Carone, κτλ) που και πάλι θα σφυροκοπήσουν αλύπητα τις υπηρεσίες προκειμένου να ελέγξουν την εφαρμογή του μνημονίου 3;

Και γιατί η Γενική Διεύθυνση Πρόνοιας που την έχετε εδώ και επτά μήνες ακέφαλη υποτιμώντας το αντικείμενο αλλά και τη δουλειά των εξήντα περίπου συναδέλφων μας, θα πρέπει να στελεχωθεί -2 μήνες πριν την προκήρυξη των θέσεων των Γενικών Δ/ντων – από στέλεχος εξειδικευμένο απόλυτα στον τομέα της Κοινωνικής Ασφάλισης;

Με νέα έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, σύσκεψη με την Ομοσπονδία και την ΑΔΕΔΥ θα καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις μας. Σε κάθε περίπτωση καλούμε την Ομοσπονδία και την ΑΔΕΔΥ, σε συνέχεια της από 29/9/2015 ανακοίνωσης της για το ασφαλιστικό, να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις άμυνας – ενημέρωσης των συναδέλφων, των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά και ολόκληρου του Ελληνικού λαού για τη νέα εποχή διώξεων που εγκαινίασε ο κ. Υπουργός και για το τι ακριβώς επιχειρείται στην Κοινωνική Ασφάλιση.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

 

              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

    ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ                                              ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ                               

.