ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΣΥΠΕ 08.10.2014 ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ο.Σ.ΥΠ.Ε.

Δραγατσανίου 8,  Τ.Κ. 10110,  τηλ.: 2105226008 , fax: 2103215924,

Email: rg.pkapy@epyso, website: www.osype.gr                     

 

Αθήνα 08 Οκτωβρίου 2014

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

            Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014, εκδικάζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση ακύρωσης κατά των αποφάσεων του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που συνδέονται με τη διαδικασία της προσχηματικής «αξιολόγησης» και τη διοικητική απορρύθμιση του  δημοσίου τομέα.

Στα πλαίσια συνέχισης των κινητοποιήσεων και αγώνων μας, η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ κηρύσσει Παναττική Στάση Εργασίας την Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014, από την έναρξη λειτουργίας των υπηρεσιών μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι και καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο στο Συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, ώρα 9:30 πμ (Πανεπιστημίου 47-49).

Επιπλέον, η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ εκτιμά ότι η ημέρα που γίνεται η ψηφοφορία στη Βουλή για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση πρέπει να είναι η μέρα όπου οι εργαζόμενοι κι όλος ο λαός θα καταδικάσουν την πολιτική της και καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Σύνταγμα την Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 7:00μμ, προκειμένου όλοι μαζί να διαδηλώσουμε τη θέλησή μας για μια άλλη πολιτική, ενάντια στα συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλίων και των τραπεζιτών και για την ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων, ανέργων και των κατάφωρα αδικουμένων λαϊκών στρωμάτων.

Το Δ.Σ. της ΟΣΥΠΕ, στηρίζει τις αποφάσεις της ΑΔΕΔΥ και καλεί όλους τους συναδέλφους του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, να συμμετέχουν ενεργά και μαζικά στις ανωτέρω αγωνιστικές κινητοποιήσεις, ώστε όλοι μαζί να συνεχίσουμε δυναμικά τον  αγώνα μας για την ανατροπή των καταστροφικών και απάνθρωπων  μνημονιακών πολιτικών και των αυταρχικών κυβερνητικών σχεδιασμών διάλυσης των δημοσίων υπηρεσιών και εκχώρησης δημόσιας εξουσίας στους ιδιώτες.

 

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Σας γνωρίζουμε επίσης ότι στις 17.09.2014 η Ομοσπονδία μας απέστειλε προς την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας έγγραφο (συνημμένη επιστολή) με τις επισημάνσεις και τις παρατηρήσεις της στα ζητήματα του νέου Οργανισμού, ζητώντας άμεσα συνάντηση με τον Υπουργό, υπενθυμίζοντας συνάμα και  επιστολή που είχαμε αποστείλει τον Οκτώβριο του 2013, έπειτα από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής της 27397/122/19.8.2013 Υ.Α. σχετικά με την επιβολή διοικητικών κυρώσεων για τις ευθέως αποδεικνυόμενες παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας, κατά δέσμια αρμοδιότητα του Επιθεωρητή Εργασίας.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ι. Βρούτσης, κατά την προσφιλή του τακτική, κωφεύει και εξακολουθεί να απέχει συνειδητά από κάθε διαδικασία διαλόγου με την Ομοσπονδία μας, αποστερώντας από αυτή κάθε δυνατότητα ενημέρωσης και συμμετοχής σε διαδικασίες που αφορούν την οργάνωση και ομαλή λειτουργία των Υπηρεσιών  μας.      

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε με υπευθυνότητα, συνέπεια και αποφασιστικότητα, με στόχους, θέσεις και προτάσεις για ένα σύγχρονο, ευέλικτο, αποτελεσματικό, ποιοτικά αναβαθμισμένο και ενδυναμωμένο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

 

 

 

ΙΩΑΝΝΑ ΤΣΑΚΝΙΑ

 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΟΣ

 

.