ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΣΥΠΕ, ΑΘΗΝΑ 30.10.2015

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ο.Σ.ΥΠ.Ε.

Μέλος ΑΔΕΔΥ

Δραγατσανίου 8,  Τ.Κ. 10110,  τηλ.: 2105226008 , fax: 2103215924,

Email: rg.pkapy@epyso, website: www.osype.gr

 

                                                                        Αθήνα 30 Οκτωβρίου 2015

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

            Tην Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015, στα πλαίσια του Συλλαλητηρίου για τη σωτηρία του Μ.Τ.Π.Υ. και την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης, κλιμάκιο αποτελούμενο από εκπροσώπους της Ομοσπονδίας μας, της ΑΔΕΔΥ, της Π.Ε.Σ.ΕΚ (Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών), της Π.Ο.Π.Σ. (Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων) και του Συλλόγου Εργαζομένων στο Μ.Τ.Π.Υ., συναντήθηκε με τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γ. Κατρούγκαλο.

            Κατά τη συνάντηση διατυπώσαμε προτάσεις για την επαναφορά τόσο της διάταξης του Ν. 4325/2015 που έδινε τη δυνατότητα χρηματοδότησης του Μ.Τ.Π.Υ. από τον ΑΚΑΓΕ (Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών) όσο και της κράτησης του 3% επί των προμηθειών του Δημοσίου υπέρ του Ταμείου (η οποία είχε καταργηθεί από 1.1.2015). Με την κυνική του ομολογία ότι δεν το επιτρέπουν οι δανειστές ο Υπουργός απέκλεισε τις προτάσεις μας, παραδεχόμενος το τέλος των επικουρικών συντάξεων και του μερίσματος του ΜΤΠΥ.   

            Είναι προφανές ότι η  σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδέχεται πλήρως το ρόλο του διαχειριστή σε ένα περιβάλλον κρίσης. Η χώρα μας θα εξακολουθήσει να αποτελεί πεδίο άσκησης και πειραματισμού από τους δανειστές και οι απαιτήσεις τους μέρα με τη μέρα θα βυθίζουν όλο και περισσότερο στη φτώχεια, στις ανισότητες και στη δυστυχία τον ελληνικό λαό.

Η πιστή προσήλωση από την σημερινή κυβέρνηση στην εφαρμογή των αδιέξοδων μνημονιακών πολιτικών που επιτείνουν την ύφεση, η έκρηξη της ανεργίας, η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, η μεγάλη μείωση των μισθών, η μεγάλη εισφοροδιαφυγή και η αδυναμία του κράτους να την περιορίσει, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην κατάρρευση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

Αντί λοιπόν η σημερινή κυβέρνηση να εξεύρει τρόπους και μέσα αποτελεσματικής παρέμβασης για τη βιωσιμότητα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και την ενίσχυση του αναδιανεμητικού και κοινωνικού της χαρακτήρα,  επιλέγει την πολιτική της μείωσης των συντάξεων, της περαιτέρω φτωχοποίησης των χαμηλοσυνταξιούχων, ικανοποιώντας ευλαβικά τις απαιτήσεις των δανειστών.

Επειδή οι προκλήσεις που θα δεχτούμε κοινωνία, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι  θα είναι αδιάκοπες.

                   ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΩΤΙΚΑ όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε τις μνημονιακές πολιτικές της ακραίας λιτότητας, των χαρατσιών, της ύφεσης και της ανεργίας.

                   ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να αντισταθούμε και να ανατρέψουμε τις πολιτικές αυτών που ακόμη επιμένουν να οδηγούν το λαό στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, που κατεδαφίζουν την αξιοπρέπεια των εργαζομένων και συνταξιούχων, που επιτίθενται στην κοινωνική ασφάλιση.

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ

ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

 

 

                                                           

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

 

 

 

ΗΛΙΑΣ ΚΙΟΥΛΟΣ

 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΟΣ

 

.